Mina senaste aktieaffärer


Igår köpte jag fler aktier i Alm Equity preferens och i Peab. Inga stora köp utan en liten påfyllning sådär som jag brukar göra. Jag köper ju regelbundet mer aktier för mindre belopp relativt totala portföljen. Alm Equity preferens är ett litet innehav och jag siktar på att hålla det så på grund av risken men jag har ändå utrymme att göra småköp då och då.

Peab däremot har jag satsat desto mer på och medan mitt senaste köp var litet så äger jag sedan tidigare en hygglig stek. Byggbolaget väger strax under 4 procent i min portfölj där jag gjorde en stor ökning nyligen i samband med att jag sålde Akelius preferens som skall lösas in.

Byggbolaget har kickstartat börsdagen idag i spår av ännu en köprek. Det har varit flera sådana på sistone och nu är det SEB Equities som rekar köp med en riktkurs om 95 spänn. Sådana här rekar brukar vara på 6-12 månaders sikt. Just nu är Peab upp cirka 4 procent för dagen och handlas i 86,5 kronor. Utöver diverse köprekar såg jag en annan kul grej och det är att Erik Selin har Peab i sin aktieportfölj. Procentuellt sett är det en liten del för honom då ägandet i fastighetsbolaget Balder utgör lejonparten men det är bortåt 100 miljoner kronor han har investerat i Peab. Selin har skapat fastighetsbolaget Balder och är känd för det men han är också en duktig investerare. Jag lyssnar med intresse till Selin och hans investeringar. Att han äger Peab tycker jag är kul.

Peab pyntade 4,2 kronor i utdelning förra våren och nu till våren är förväntningarna en liten höjning till 4,3-ish kronor. Anta att utdelningen landar på 4,4 kronor så är direktavkastningen på nuvarande kurs 5,1 procent. Nu är ju året snart slut och det betyder att vi snart  får veta vad utdelningen blir nästa vår.. Den presenteras i bokslutsrapporten som kommer kring månadsskiftet jan/feb.

Länk till Peab hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

6 kommentarer:

 1. Hej Petrusko!
  Vad tycker du om EPRs senaste affär där de sålt hela sina andel i privata skolor? Jag är sugen på att ta in bolaget men står kluven nu när det verkar som att de koncentrerar portföljen mer och mer åt nöjeshållet. Hade varit kul att få höra din åsikter om bolaget.
  Med vänlig hälsning, Johan :)

  SvaraRadera
 2. Kommer alltså Akelius preffen att lösas in? Är det officiellt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har det varit en tid, på lucia så avnoteras den.

   Radera
 3. Jag sålde Skanska efter en fin uppgång och delplacerade i PEAB för jag tycker att värderingen är lägre och potentialen är större med PEAB:s byggrätter.

  En fråga om du orkar svara. Jag har ett sparande till ett bilköp på 2000 kr i månaden. Nuvarande bil är tänkt att ersättas om ca 5 år. Jag har hunnit spara 50000 kr sedan nuvarande bil inköptes och med en spartid på ca 5 år till så kommer 120kkr komplettera sparandet. De sparade 50000 kr sitter nu på sparkonto med 0% ränta. Är det vettigt att placera dessa pengar på börsen tex i form av preffar?

  SvaraRadera
 4. Ännu ett klokt tips!

  SvaraRadera
 5. Klokt att köpa Peab. Har inte Alm men innehar Castellum, Klövern B och Sagax D. Är inte hype i preffar.

  SvaraRadera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...