Klövern och Alm Equity i stor gemensam affär

Fastighetsutvecklaren Alm Equity som jag äger preferensaktier i skickade idag ut ett trevligt pressmeddelande om en hyggligt stor affär med Klövern. Det gäller en fastighet i Kista där man gemensamt kommer konvertera kontor till bla bostäder. Planen är att de bägge parterna gemensamt skall utveckla och äga projektet som väntas generera ett årligt driftnetto om 110 miljoner kronor när det står klart.

Så här säger Alm Equitys VD Joakim Alm i ett pressmeddelande:

"Vi ser väldigt mycket fram emot att inleda ett samarbete med Klövern för utvecklingen av fastigheten man har kommit att älska. Med Klöverns starka lokalkännedom kompletterar vi varandra mycket väl i projektet. Tillsammans ska vi göra Kista till en ännu bättre plats där fritid möter arbetsliv i ett levande område. Inte minst ger fler bostäder i relation till kontor en annan samhällelig struktur, vilket både ökar platsens attraktivitet och minskar resorna mellan bostad och arbete."

När projektet är klart kommer Alm Equity äga sin andel via dotterbolaget Svenska Nyttobostäder. Ett bolag som kan komma att börsnoteras på lång sikt.

Jag gillar affären som har bra storlek och att den är med en partner som Klövern. Det mynnar ut i fler bostäder under förvaltning för Alm Equity som på sikt får ett allt starkare kassaflöde från den här verksamheten.

Preferensaktien som jag äger delar ut totalt 8,4 kronor per år och handlas kring 102 kronor. Direktavkastningen är således 8,2 procent vilket signalerar att risken är högre än tex Klövern preferens som handlas under 6 procent direktavkastning. Alm Equity är under omställning från att tidigare varit ett rent projektbolag till att nu även ha förvaltning. Det tar tid att arbeta upp ett bestånd som genererar hyresintäkter men i takt med att det tickar in mer hyra till dem minskar också risken i preffen.

Länk till Alm Equity preferens hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

6 kommentarer:

 1. Det har tagit sin lilla tid. Här är en artikel om projektet, från augusti 2015.
  https://mitti.se/nyheter/nytt-kvarter-ska-ge-liv-at-centrum/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det här har de haft i pipen länge. Abba-gubben var medinvesterare till för något år sedan.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Fler sådana affärer, det gillar vi. Bullish.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Bra nyheter!
  Har både Alm och Klövern preff.
  Synd dem delar ut samma månader, gillar spridning på utdelningarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja det satt fint. Mm många preffar kör utdelning samma månader som Alm Equity. Nu försvinner ju Akelius preff som pyntar feb/maj osv men de har ju en D aktie som kommer pynta de månaderna. Fastpartners nya D aktie kommer pynta de månaderna också.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Rent skattemässigt för de med ISK är det ju bäst med de bolagen som delar ut i slutet av varje kvartalsskifte så att exdagen hamnar innan kvartalsskiftet och likviden betalas ut efter kvartalsskiftet.

   Radera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...