Börsnotering av K-Fastigheter


Fastighetsbolaget K-Fastigheter med den rent av legendariske finansmannen Erik Selin som storägare är på väg till börsen. Erbjudandet att teckna aktier startade förra veckan och sista dag för vanligt folk att teckna är 27/11, nu på onsdag alltså.

Jag går inte in på djupet utan går rakt på sak vad jag tänker om den här.

Teckningskursen är 105 kronor per aktie medan substansvärdet är en bra bit under 100 kronor. Det är en hög värdering men jag tror starkt att man kommer räkna hem den här investeringen till detta priset. Det är inte riktigt så enkelt att kolla vad redovisat substansvärde var tidigare i år utan man måste blicka framåt. Bolaget uppvisar en mäktig tillväxt och allt pekar på att den kan hålla i sig i många år framöver.

Verksamheten är kickass-bra! De bygger hyresbostäder för egen förvaltning. Ett annat bolag som kör en liknande strategi är Walllenstam. Ett fantastiskt fint bolag och en attans bra strategi. Man har koll på allt från första spadtag till att förvalta och håva in hyror. Ja, jag tycker det här är en grymt bra verksamhet.

K-Fastigheter lär fortsätta bygga nya bostäder att hyra ut och de lär göra förvärv för att komplettera och boosta beståndet.

Jag tror att K-Fastigheter kommer vara ett bra långsiktigt innehav. Ett bolag man kan få väldigt bra betalt för om man håller det 10-15 år. Det blir ju ränta på ränta-effekten inom bolaget som växer rejält för varje år som går. Sett till framtida potential tycker jag inte att K-Fastigheter är dyrt, det är attraktivt.

För egen del kommer jag inte teckna i min vanliga portfölj där jag lever på utdelningar. Jag deltar normalt sett inte i noteringar utan brukar avvakta och följa bolagen en längre tid innan jag ev slår till. Det kan bli så att jag tecknar ett gäng i min IPS. Ett pensionspar där jag inte bryr mig om utdelningar.

Länk till K-Fastigheter hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Amhult2 utvecklar för drift i egen regi och är billigt. Ingen mening att teckna K-fastigheter, tilldelningen kommer bli minimal, om man får någon.

  SvaraRadera
 2. Amhult2 har väl ett minimalt bestånd i en liten del i Göteborg?

  SvaraRadera
 3. Tack för en bra sammanfattning. Gillar Dina korta och rakt på sak analyser.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anmälde mig, men tyvärr blev utan tilldelning då erbjudandet var kraftigt övertecknat.

   Ha en bra dag

   //Krusse

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Sedan noteringen har utvecklingen i bolaget varit fantastiskt. Aktien handlas för 294 KR !!!! Lite drygt ett halvår efter noteringen. Synd att man blev utan tilldelning :-( Dessvärre är det så att vid börsnoteringar är de aktier jag vill ha normalt kraftigt övertecknade och jag blir utan tilldelning eller får typ 25 aktier.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...