Latour gör nytt förvärv med god lönsamhet


Snacka om en härlig fredagskväll för en börsnörd som mig. USA och Kina är delvis överens om någon sorts handelsavtal och USA-börsen stiger rejält på det. Flera av mina USA-aktier är upp över 4 procent nu ikväll. Medan det där är lite kul så där så tycker jag det är attans kul att läsa om Latours senaste förvärv som de precis skickade ett pressmeddelande om.

Latour förvärvar Caljan som är en ledande leverantör av automationsteknologi för paketering inom logistik/e-handel. Omsättningen är cirka 100 miljoner euro och rörelsemarginalen goda 15 procent.

Så här säger Johan Hjertonsson VD för Latour:

”Caljan är ett kvalitetsbolag med en marknadsledande position inom logistiksektorn och med starka kundrelationer till ledande logistik och e-handelsföretag. Vi är glada över det här förvärvet och är övertygade om att Caljan är väl positionerat för fortsatt global tillväxt framförallt drivet av den kraftiga tillväxten inom e-handel. Bolaget ger oss dessutom en intressant exponering mot en ny sektor med en stark underliggande global tillväxttrend. Vi välkomnar Caljan som ett nytt affärsområde till vår helägda industrirörelse”

Det här tycker jag är en intressant verksamhet med framtiden för sig och jag kan se en stor potential till ytterligare framtida förvärv att lägga i det här nya affärsområdet. Jag blir så glad när jag läser om de här förvärven. Latour är jätteduktiga på det där. Att förvärva bra bolag som bidrar till vinst och god lönsamhet. Caljan går in och bidrar från dag 1 till Latours vinst och det tycker jag som ägare är väldigt trevligt naturligtvis. Mer vinst blir till ännu mer utdelning också.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

11 kommentarer:

 1. Det här är glada nyheter och man blir även glad när man läser dina inspirerande poster. Tack vare dig som jag äger Latour :)

  SvaraRadera
 2. Angående Trump/Kina:
  https://i.redd.it/86kscust4hx21.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det skulle kunna vara klyftigt att satsa en del på japanaktier eller fonder med stor exponering mot japan. Men två världsledande ekonomier på var sida, bör man kunna dra fördel av handelskriget mellan USA och Kina oavsett resultat tycker man.

   Radera
 3. Hej! 
  Tänkte fråga dig vad du har för åsikter om Hexagon i en utdelningsportfölj? Ser att du inte har den trots att det är en av Marcus Hernhags absoluta favoriter. Varför? 
  Tacksam för svar. Trevlig helg! /N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag gillar inte Hexagon. Verksamheten attraherar mig inte. Dessutom är direktavkastningen för låg för mig som lever på utdelningar. Jag skulle behöva ett väldigt mycket större kapital för att klara mig på dryga procenten i direktavkastning.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Latour har alltid varit en favorit bland IB för mig. Tack så mycket för ett grymt blogg. Det var länge sen du skrev nåt om någon bra ETF. Har du några favoriter just nu?
  Mvh//Bobby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja jag hade ju ett stort intresse för ETF:er när man kunde handla de amerikanska. I USA är utbudet enormt och de allra bästa ETF:erna finns där. Nu finns ju ett sortiment med europeiska ETF:er som man kan handla via Nordnet. Jag gillar ETF:er och visst finns det bra även i det europeiska sortimentet. Jag skrev häromdagen om ett par från Invesco. Bläddra något inlägg ned på bloggen bara. Rubriken är i stil med alternativ till Xact Högudelande.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Älskar Latour och deras affärsmodell. Är ett av de bolag jag gärna hade sett vikta lite tyngre i portföljen. Ganska hög värdering men som jag hade önskat kom ner något för att få in lite fler köp. Med med ett sådant track-record är det i och för sig förklarligt med lite högre värdering också ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VGI,
   Ja verkligen, de är värda ett högt pris. Latour har en mäktig historisk avkastning och man kan läsa sig till och förstå att de är väldigt duktiga på det de gör. Att göra bra lönsamma förvärv och att utveckla bolagen osv.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Hej!
  Funderar på att sälja av Kinnevik helt då de framöver kommer ändra deras utdelningspolicy och jag är en utdelningsinvesterare. Vad anser du? Ska man fortsatt ha Kinnevik i en utdelningsportfölj trots deras ändrade strategi kring utdelningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag gillar inte Kinnevik som bolag och än mindre nu med den nya inriktningen där de fasar ut stora stabila bolag och satsar än mer på mindre oprövade kort (rena förhoppningsbolag emellanåt). Bortsett från det dock så är det ju ingen vidare utdelningsaktie nu när de slopar utdelningen och skall dela ut lite hipp som happ framöver om de får cash över.

   Mvh petrusko

   Radera

Idag börjar handeln med Corems D-aktie

  Fastighetsbolaget Corem Property har givit ut en D-aktie som pyntar lika mycket utdelning som preferensaktien från samma bolag; 20 kronor ...