Info om investmentbolaget Latours innehav


Det här inlägget handlar om Alimak Group fast det handlar om Latour fast det handlar om Alimak...
Jo så här alltså: Jag vill tipsa om att hålla lite koll och följa investmentbolagens innehav. Som Latour då som äger bland annat Alimak Group. Om du äger Latour och med en mycket begränsad tidsåtgång kan läsa om dess portföljbolag, visst är det rimligt att göra det då.

Du äger ju investmentbolaget och är intresserad av dess framgång och välmående. Då ligger det i ditt intresse att dess portföljbolag presterar.

Man behöver inte krångla till det utan kan göra det på sina egna premisser. Exempelvis skulle man kunna ibland kika in på portföljbolagens aktie hos Avanza. Där kan man snabbt se nyheter och rubriker från rapporter. Kanske ser du en rubrik i media med ett bolagsnamn som du vet att ditt investmentbolag äger. Ja men passa på att checka in den då och läs.

Själv såg jag precis en rubrik från Swedbank Aktiellt om Alimak Group. Den passade jag ju på och klickade in på och läste. Det där Swedbank Aktiellt är för övrigt en väldigt bra sajt/tjänst där man kostnadsfritt kan läsa korta analyser och åsikter om bolag. Här nedan är länken till det de skrev om Alimak Group: https://www.swedbank-aktiellt.se/analyser/2019/10/09/alimak_group.csp

Nu tycker jag att Alimak Group är ett väldigt bra bolag och följer det med intresse. Det är extra relevant för mig att läsa om bolaget då jag äger Latour. Artikeln i länken ovan tog mig kring 30 sekunder att läsa och vips sitter jag på en gnutta mer info/tankar kring Alimak Group.

Det behöver inte vara så krångligt alltså att hålla sig lite uppdaterad på investmentbolagens olika bolag. En artikel om Securitas den läser du. En notis om Tomra på radion lyssnar du på med intresse. En bit här och en bit där och vips har du väldigt mycket mer koll på ditt investmentbolag.

5 kommentarer:

 1. Intressant! Ännu en kandidat till att köpa sen! Tack!

  SvaraRadera
 2. Hej Petrusko,
  En fråga utanför detta ämne:
  Jag såg ett tag sen du köpte/ökade i Sampo (jag tror du sålde OHI om jag inte tar fel), jag undrar vad tycker du om kursutvecklingen hittills? Ser man på kursen, ser man en stadig nedgång och utdelningen ligger nu över 8%. Jag undrar varför Sampo går ner så här och varför är så svag, jag har inte hört något negativ och alla t.o.m. rekommenderar aktien som "stabil" aktie.
  Behöver man oroa sig för något?
  Tacsam för svaret
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja Sampo har gått ned till riktigt låga nivåer. Delvis beror det på att de är verksamma i finansektorn med tyngdpunkt åt bank. Hela banksektorn är i frysboxen i norden och europa. Det betyder att investerare säljer oavsett om kanske Sampo är ett bra bolag.
   Jag tror på Sampo med sin fina försäkringsrörelse i spetsen. I långa loppet alltså. På kort sikt är bank och finans fortsatt i frysboxen men Sampo som bolag tickar på.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jag tycker att problemet med Latour är att de alltid är så dyra! Men det är bara att acceptera. Jag är väldigt nöjd med att ha dem i portföljen

  SvaraRadera
 4. Jag tycker en av fördelarna med att äga investmentbolag är att man kan släppa bevakningen lite, man litar liksom på att ledningen fixar det här. Jag hör själv hur dumt det låter som före detta ägare av Ratos och nuvarande ägare av Öresund... Jag bevakar dock din blogg och rätt som det är snappar jag upp nåt matnyttigt :-)

  SvaraRadera

Essity presentation 15 september

  Igår tittade jag på Essitys presentation från Handelsbanken Nordic Large Cap Seminar 2021 den 15 september. VD Magnus Groth snackar i unge...