EQT till börsen och meddelar utdelning

Idag bekräftar bolaget att det skall noteras på Stockholmsbörsen genom ett erbjudande av nyemitterade aktier samt en del gamla. Jag läste en sak som jag verkligen uppskattar i samband med ett sådant här erbjudande och det är tydlighet kring utdelning och ambitioner för den.

EQTs utdelningspolicy lyder så här:

"To generate a steadily increasing annual dividend in absolute euro-denominated terms."
På svenska blir det i runda slängar att avsikten är att pynta en stadigt stigande utdelning över tid.

Vidare informerar EQT om att styrelsen avser föreslå en utdelning om 200 miljoner euro nästa år (för räkenskapsår 2019) fördelat på två utdelningstillfällen. En del i kvartal 2 och en del i kvartal 4.

Jag har inte grävt fram totalt antal aktier ännu och pris i noteringen är inte känt varpå jag inte kan räkna fram vad direktavkastningen hamnar på men det ger sig inom kort.

11 kommentarer:

  1. Det blir ett köp i denna Aktie, det får kosta vad det kosta! Har inte sett något pris heller!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello,
      Jag tycker det här är attans bra varpå jag är beredd att betala. Det kommer nog inte bli ett hutlöst pris åtminstone.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Oj vad spännande! Tack för info, vi är nog många som uppskattar om du uppdaterar när du vet mer. Om du orkar får du gärna skriva kort om hur man gör för att ta del av börsnoteringen.

    mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello,
      Ja men jag siktar på att uppdatera när mer info finns då =)

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Blir intressant vad det kan bli för pris och möjligheter för vanliga "svenssons" att teckna detta... För de verkar inte ha några som sagt sig garantera teckning i detta fallet, men det behövs säkert inte!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena TomasK,
      Ja det här skall bli ett brett erbjudande så vi småsparare får nog möjlighet att teckna åtminstone. Sedan att få tilldelning är en helt annan sak. Det är A och O att vara kund hos den mäklare som är med och gör noteringen. Om man verkligen vill ha tilldelning alltså. Avanza lägger ibland upp möjlighet att teckna även om de inte är med på noteringen och det är klart sämre odds att få tilldelning om man tecknar den vägen.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Förklara som om jag vore 5 år. :)

    SvaraRadera
  5. Det snackas om en bolagsvärdering om 4 miljarder euro. Då har vi en direktavkastning om 5 % om året med mål att höja varje år.
    Känns som ett givet köp.
    Kom gärna med en längre/detaljerad analys Petrusko när prospektet kommer ut.

    SvaraRadera
  6. Det snackas mycket ;)

    Min helt egna gissning är att en rimlig värdering givet marknadsförutsättningarna lär hamna runt 60-70 miljarder. Då landar DA mellan 2,8 och 3,3%.

    SvaraRadera
  7. Det snackas mycket ;)

    Min helt egna gissning är att en rimlig värdering givet marknadsförutsättningarna lär hamna runt 60-70 miljarder. Då landar DA mellan 2,8 och 3,3%.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Storebrand Global All Countries B - Global indexfond med cash utdelning

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det har varit några vändor med den här fonden. Jag har bearbetat Avanza och fondbolage...