Så här blev Warren Buffett världens rikaste person


Jag har precis läst den igen, boken av Per H Börjesson om världens främsta investerare Warren Buffett. Det finns mängder med böcker om Warren Buffett, jag har 5-8 stycken i min bokhylla men den här skiljer sig från de andra.

En uppenbar sak är att den här boken är på svenska medan de flesta (alla andra?) är det ej. En annan sak som gör denna boken lite speciell är det sätt den är skriven på och vilken vinkel författaren valt. Boken är otroligt lättläst och man behöver inte ens ha ett intresse sedan innan för att läsa och förstå den. Börjesson som skrivit boken har också valt att lägga stor vikt vid att lyfta fram bra saker Buffett gjort som även vi vanliga småsparare kan använda oss av framgångsrikt. Det kretsar kring att vara långsiktig och det presenteras på ett kraftfullt sätt som kan övertala och inspirera till ett sunt spar för helt vanligt folk.

Ja den här boken handlar om Buffett men den gör det på ett sätt som kan få helt vanligt folk inspirerade till ett sunt spar. Utan krångliga termer eller konstigheter. Man läser boken och förstår hur man kan göra för att skapa en förmögenhet på börsen.

Ett klassiskt Buffett-citat:

"Alla kan bli rika på aktier bara man inte har bråttom"

Jag älskar att läsa böcker och har läst många på temat aktier. Allt från avancerade till otroligt enkla och jag lutar åt att tycka att de böcker med det allra enklaste budskapet är de smartaste. Visst har jag lärt mig otroligt mycket från de böcker jag läst och för mig som har ett stort intresse är det "bra att veta saker" men man behöver inte kunna massa avancerade saker för att lyckas på börsen. Det är väldigt enkelt egentligen; Nyckeln är tid. Tiden gör även den minsta investering till något stort tack vare ränta på ränta-effekten. Om tiden, långsiktighet och ränta på ränta lär du dig i denna bok och det är vad man behöver för ett lyckat spar. Man behöver inga exceptionella stock picking-skills utan ett smart val är fonder med låg avgift. Ränta på ränta gör sedan underverk med dina pengar.

Länk till boken hos de populära e-handlarna:

Bokus:
https://www.bokus.com/bok/9789189212497/sa-har-blev-warren-buffett-varldens-rikaste-person/

Adlibris:
https://www.adlibris.com/se/bok/sa-har-blev-warren-buffett-varldens-rikaste-person-9789189212497

4 kommentarer:

 1. Håller med, superbra bok, även för en nybörjare som jag. Och inte bara om aktiebok utan även som biografi. Och till det lägger författaren sin personliga touch.
  Mvh FBM

  SvaraRadera
 2. Hej Petrusko!

  Tack för tipset, har ej läst denna bok än :)

  Vad kul att Sveriges egna Warren Buffett har skrivit en bok om legenden själv :D

  Med vänliga hälsningar,
  Fröken Investera

  SvaraRadera
 3. Per H Börjesson är inte Sveriges Warren Buffet, inte i närheten, kommer aldrig att bli...

  Boken kan nog vara läsvärd.

  SvaraRadera
 4. Har skickat efter den och lär lusläsa den för bekräftelse på egna tankar, om det finns.
  Altså lika tankar ��
  Mvh
  Sanna

  SvaraRadera

Investmentbolagen mindre dyra

  Värderingen i investmentbolagen har under en lång period blivit stadigt högre. Substansrabatter har blivit lägre och övergått till premie ...