Mer Peab med 5,3 procent direktavkastning


I början av sommaren gick jag in i Peab igen och det var till en klart attraktiv värdering kring 76 kronor. Jag gjorde några fler köp under kursuppgång men avvaktade sedan till den var en bit under 85 kronor igen. Jag säger inte att den är tvärdyr över 85 och inte alls går att köpa där men man behöver inte ha så himla bråttom heller. Med lite is i magen och en gnutta tur får man möjlighet att öka på lägre nivåer. Så blev det och nu har jag ökat regelbundet i Peab medan aktiekursen backat.

Bilden ovan är mina köp den senaste månaden och till nuvarande kurs om 79 kronor tycker jag att Peab är väldigt lockande. Antaget en vinst om 7,12 kronor per aktie ger p/e 11. Utdelningen väntas höjas nästa vår men räknat på denna vårens utdelning om 4,2 kronor så är direktavkastningen 5,3 procent.

Jag köpte fler Peab idag för 79,5 kronor. Det var en order med lång giltighetstid som jag haft inne ett tag och bara väntade på att den skulle gå igenom. Kursmässigt just idag är avslutet kring dagshögsta men jag är glad över mitt köp som är en bra bit under den kurs som var för några veckor sedan. Med lite flyt så håller den sig här en tid framöver så man kan tanka ordentligt på de här nivåerna eller lägre. Man har blivit bortskämd de senaste åren när börsen stadigt tuffat på uppåt hela tiden. Ja bortskämd med snabb avkastning alltså. Jag har inget emot en svalare börs som jag snarare ser som ypperligt tillfälle att köpa mer aktier.

Länk till Peab hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Jag ökade idag i SHB på 83,90 vilket ger en DA 6,5 vid oförändrad utdelning. Prefensklass på DA. Enda smolket i bägaren är att SHB håller nu på att bli mitt 3:e största innehav. Men det känns lite som ett lyxproblem.

    Trevlig Kväll

    //Krusse

    SvaraRadera

Lyft blicken!

  I år har börsen gått uselt men sett över en 2-årsperiod har en vanlig svensk indexfond avkastat 11,5 procent per år. Det inkluderar alltså...