USA backade mer igår kväll


Amerikanska börsen backade beskedligt igår och nedgången tilltog efter kl 17:30 svensk tid efter Stockholmsbörsens stängning. Idag pekar terminshandeln på att vi hakar på nedgången och att börsen inleder handeln cirka 0,3 procent ned. Det är det vanliga som spökar nu, handelskrig och ränteläget. Man börjar bli van vid det där nu då det pågått en längre tid.

Jag kommer spana på börsen under dagen och kanske slår jag till på något läge som bjuds. Annars har jag orders inne redan med lång giltighetstid på lite lägre kurs än nuvarande nivåer. Går tex Peab ned till 79,5 kronor får jag avslut på en order i den. Förr använde jag ofta ordertrappor med allt lägre köpkurs men nu har jag inte lika mycket cash att röra mig med så jag får ta det lugnt. Jag lever ju på mina utdelningar nu och köper därför inte aktier för lika mycket pengar varje månad som jag gjorde förr.

Jag gillar aktier som höjer sin utdelning och jag tror att Peab kommer fortsätta att göra just det. På så vis får jag mer kronor i utdelning utan att ens göra något. Jag äger bra bolag och de betalar mig allt mer för varje år som går. Utöver det köper jag regelbundet fler aktier vilket också ökar på utdelningen. Visst kan det hända att utdelningar sänks men det hör till. Man får gå på en sådan mina då och då och man behöver kunna ta det. Hur man agerar därifrån avgörs bäst från case till case men sänkta utdelningar är sällan bra. Bolag som sänker sin utdelning har ofta problem med prestandan och aktiekursen går inte sällan uselt den med. Man kan ju vänta ut bättre tider eller så byter man bort utdelningssänkaren mot något nytt friskt. Fall till fall som sagt, checka in Securitas utdelning i inlägget i länken nedan. De har gjort ett par små sänkningar över tid men det är ändå en stadig utdelning.
Det handlar om att sia om framtida utdelning/utveckling. Kanske sänkningen är högst tillfällig och framtiden ser klart lovande ut. Det är vad bolagsanalys handlar om, försöka sia om framtiden.

Länk till inlägget om Securitas utdelning.

1 kommentar:

  1. Bara att månadsköpa, för egen del köper jag I princip inget svenskt. Svenska börsen är en pyttebörs och kronan kommer fortsätta försvagas.

    SvaraRadera

Mer info om Vanguard All World High Dividend Yield ETF

  Jag  skriver titt som tätt om den här fonden och mina investeringar i den och ofta får jag frågan om mer info om den. Själv har jag skrivi...