Rapport Leggett & Platt Q2 2019


Efter börsens stängning rapporterade Leggett & Platt för det andra kvartalet 2019 och det var lite so so i rapporten. De sänkte sin guidning för helåret och det väger tungt naturligtvis. En svagare outlook framåt. Bolaget är delvis en underleverantör till fordonssektorn som också pekas ut som en bidragande orsak till svagare outlook. Fordonssektorn har bromsat in rejält vilket naturligtvis sätter sina spår även hos underleverantörer. I bilden ovan kan man se Leggett & Platts olika inriktningar och geografisk fördelning av försäljningen. Fordonssektorn utgör 17 procent av bolagets försäljning.

Rapporten i korthet:

Försäljningen ökade 10 procent till 1213 miljoner dollar.
Vinsten ökade 2 procent till 0,64 dollar per aktie.
Guidning för omsättning: 4,7 - 4,85 miljarder dollar. Tidigare guidning: 4,95 - 5,1 miljarder dollar.
Guidning för vinst: 2,4 - 2,6 dollar per aktie. Tidigare guidning: 2,45 - 2,65 dollar.

Vinsten per aktie om 0,64 dollar per aktie var i linje med analytikers förväntningar medan försäljningen var en lite sämre än väntade 1280 miljoner dollar.

Att fordonssektorn presterar svagt är ingen nyhet och förvånar ingen. Det i sig är alltså ingen big news som sänker aktien. Den sänkta guidningen däremot är en negativ förändring som marknaden inte hade i korten. Vi får se imorgon hur rapporten tas emot på börsen. Innan börsens öppning har bolaget ett conference call där de presenterar rapporten och svarar på frågor. Jag siktar på att checka in det kl 14:30 svensk tid.

Jag äger Leggett & Platt som har en lång historia och som har höjt sin utdelning snart 50 år i följd. Utdelningen på totalt 1,6 dollar betalas kvartalsvis och ger på kursen 39 dollar en direktavkastning om 4,1 procent. Den senaste utdelningen betalades nu i mitten av juli och nästa är i oktober.

Länk till Leggett & Platt hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...