Handelsbanken - Nu avvaktar jag


Jag äger Handelsbanken sedan tidigare och har passat på att öka i bolaget den sista tiden. Jag säger inte att den är dyr nu men jag avvaktar med fler köp nu. Nere runt 91 kronor tyckte jag att den var mycket attraktiv och gjorde några köp i omgångar där. Nu handlas den runt 97 kronor vilket är helt okej men det skriker liksom inte köp till mig. Nej här kan jag somna om och fortsätta vara nöjd med de aktier jag redan äger.

Skulle Handelsbanken gå ned till drygt 90 kronor igen så passar jag på att köpa fler. Jag äger redan ett gäng som jag anser är tillräckligt. Bjuds det fyndläge tackar jag dock inte nej.

Utdelningen var 5,5 kronor i våras vilket var lite lägre än marknaden väntat sig. Man valde att göra så för att bygga upp sin finansiella styrka och beredskap ytterligare. Nästa vår tror jag att man höjer utdelningen men jag vill inte sätta för stora förhoppningar och väljer att ha låga förväntningar. Det borde bli 5,75 kronor som lägst och på en kurs om 97 kronor ger det en direktavkastning om 6 procent.

Länk till Handelsbanken hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

16 kommentarer:

  1. Hej petrusko. Fina köp där. Även jag har passat på att öka i Handelsbanken den senaste tiden. Man får passa på att köpa Handelsbanken när priset är attraktivt. Nu håller jag tummarna att Handelsbanken presterar riktigt bra framöver :-)

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Slimis,
      Ja vi håller tummarna för banksektorn. Att de kommer igång snart på börsen igen. Kan behövas en del tålamod fortsatt dock.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hej, Petrusko!

    Vad är viktigast för dig när du värderar en aktie? Använder du några speciella nyckeltal, tar du hänsyn till andras rekommendationer eller baserar du mycket på historiken och vad du tror är bolagets potential/vad det finns för behov av bolaget i framtiden?

    /Arbetsplanen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Beträffande nyckeltal så tittar jag ofta på avkastning på eget kapital, utdelningsandel, utdelningstillväxt, omsättning och vinsttilväxt. Man måste kunna göra en rimlig bedömning om framtida potential i verksamheten och bolaget.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej.

    Personligen tycker jag att allt under 100:- för SHB är rena fyndet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Tobbe,
      Ja men det är är nog rimligt. Man får mycket för pengarna under hundringen.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Hej Petrusko!

    Kul att se att du också äger Handelsbanken! Jag har också en slant i dem som jag kommer att hålla i.

    Det låter som en god idé att fylla på om de faller till lite lägre nivåer igen! Nu är dock min egen strategi att enbart fortsätta månadsspara i investmentbolagen och XACT Högutdelande.

    Ska bli spännande att se vad som händer framöver!

    Med vänliga hälsningar,
    Fröken Investera

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello,
      Mycket rimlig strategi där att fokusera sparet på investmentbolag och den där fonden.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Du gjorde det igen, köpte SHB på botten. Precis som med Hemfosa, Klövern preff och några till. Trots att Du skriver på bloggen att det är omöjligt med timing på börsen så brukar många av Dina köp vara på botten (kanske inte på öret, men inte lång ifrån).

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
  6. Tack för ett bra och intressant inlägg, som alltid!
    Vad tror du om Eolus Vind AB? Tror du att vi ser en uppgång snart och anser du att det kanske är nu man ska tanka på lite mer i bolaget?

    SvaraRadera
  7. Vet du vad de senaste dagarnas kraftiga uppgång beror på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. En del av förklaringen är säkert höjd rek som kom i slutet på förra veckan.

      Ha en bra dag

      //Krusse

      Radera
  8. Hej,

    Du är inte orolig att deras strategi ska börja bli för lik de andra bankernas och man tappar det som varit så framgångsrikt tidigare, det vill säga närheten och förtroendet hos kunderna? Med tanke på hur framgångsrika handelsbanken varit tidigare så har man inte haft bråttom med digitaliseringen och därför hamnat på efterkälke, vilket bör slå hårt i framtiden. Eller vad tror du?

    Mvh

    Rob

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Rob,
      Nej jag är inte orolig. HAndelsbanken gör sin grej bra. Deras kunder är nöjda med bolagets digitalisering. Att de inte är längst fram på den fronten är inte hela världen i dagsläget.

      Mvh petrusko

      Radera
  9. Hej
    Vad tror du om att köpa Swedbank till kurs 149 kronor?

    SvaraRadera
    Svar
    1. HEj Sib,
      Swedbank får sannolikt ordning på verksamheten. Det tuffar ju på för dem men de behöver bli bättre på kommunikation och regelefterlevnad ser det ut som. Det som tynger dem är en förestående bot för fulpengarna de hanterat. Oklart hur stor den blir men Swedbank är ett jättestort bolag med god finansiell ställning så det är nog lugnt. Man skall inte ta för givet att utdelningen inte sänks men det är på kort sikt som några år som utdelningen kanske är lite dämpad. I långa loppet är det nog saftiga utdelningar som gäller.

      På dessa nivåer är nog Swedbank bra i långa perspektivet. KOrtsiktigt kan den gå lite jojo en bra bit ner från dessa nivåer.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...