Metallica på Ullevi Göteborg 190709


I början av 90-talet köpte jag min första CD-freestyle och det var otroligt stort. När man har en högteknologisk portabel musikmaskin behöver man också något att lyssna på och jag slog till på rykande färska "The Black Album" av Metallica.
 Det var min första riktigt nära introduktion till bandet. Visst hade jag lyssnat till dem tidigare hos vänner osv men nu hade jag min egna platta som jag kunde lyssna om och om igen. Den var tung. Fy bubblan vilket gött sound.

Igår såg jag dem live på Ullevi och de levererade på högsta nivå. De presterade mycket bra och det var en härlig upplevelse att vara där och lyssna, att känna trycket. Ja, känna trycket! Dels krämade de på rejält med ljudet och dessutom så ger Ullevi ett otroligt gött ljud. Det är skillnad på arena och arena, hur ljud studsar osv. Stockholm Stadion tex låter bedrövligt jämförelsevis (sorry ev kränkta Stockholmare). De körde en rad bra låtar varav två av mina absoluta favoriter dönade de på precis i slutet; Nothing Else Matters och Enter Sandman. Bägge de där är med på The Black Album och ni kan ju ana minnena och känslan i mig när de körde dem.

Publikrekord?
Den officiella publiksiffran är 64050 personer och det har pratats en hel del om publikrekord. Rubriker här och var. Jag kände mig förvirrad kring det där då mitt minne sade mig att det var fler folk där när jag såg Bruce Springsteen. Mycket riktigt, Bruce drog fler folk och det här publikrekordet Metallica satte nu är alltså ett hårdrockspublikrekord. Störst publik av alla hårdrocksband alltså. Ja, ja det är bra PR att prata publikrekord jag får ge dem det.
 Det var ett massivt publikhav men det fanns gott om plats för fler så de får sikta högre nästa gång de kommer till Ullevi. Japp, jag går nästa gång igen. Metallica gör bra musik och deras tunga sound är en härlig upplevelse live.

Men vad har det här att göra med aktier och investeringar som du normalt skriver om käre petrusko? Skit i det nu. Eller, jag skulle kunna skriva några rader om att leva livet är viktigt men hey; det är Metallica låt det passera bara.

Hoppas ni har det kalasgött i sommar kamrater. Jag ser till att njuta extra mycket och försöker träna och bara vara ute i den goa svenska sommaren.

12 kommentarer:

 1. Hej! Random kommentar här som inte hör till inlägget. Du har inte kikat på denna ETF, iShares EM Dividend UCITS ETF?

  https://www.blackrock.com/se/intermediaries/produkter/251766/ishares-emerging-markets-dividend-ucits-etf#/

  Intressant spridning av bolag och DA% men en avgift (0,65%) som lurkar.

  Finns iaf på nordnet att köpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mackan,
   Jo men den är nog inte helt tokig. EM-fonder brukar kosta lite extra och när det dessutom är någon sorts strategi (som utdelningsinriktning) så brukar det kosta lite extra också. Avgiften behöver inte vara helt avskräckande tycker jag. Gillar du fonden så go for it.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. hmm när de spelade i moskva 91 hade de väl 1300000 åskådare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   What happens in Russia stays in Russia. Eller något sådant. Publikrekord på Ullevi var grejen.

   Ha det gött

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jävla go konsert, måste dock säga att Staten och Kapitalet va episkt. Gött när hela kroppen ryser av ullevikören. \m/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Emil,
   Ja då var det stämning minsann när publiken sjöng med till den där gamla dängan.

   Mhv petrusko

   Radera
 4. Tycker vi kan rensa upp på Heden och ställa en megascen i ena änden och sen låta det vara free for all ^_^

  Https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yo Han,
   HAha, bra ide då kan vi snacka megakonsert och duktigt publikhav.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Härligt!! Metallica är grymma live. OCH i lurarna eller högtalarna! Sett dem två gånger och båda gånger har varit super, till och med på Stockholms stadion :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Sune,
   Ja eller hur. De är mäktiga på alla sätt och vis.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Ett stilbildande band helt klart och jag är svårt förtjust i senaste plattan. Men jag har nog sett dem klart, efter sex gånger. Tycker det blir sämre och sämre live och jag vill ha kvar känslan av ett av världens bästa thrashband genom tiderna. Men kanske dyker de upp på någon av alla festivaler jag åker på, vilket vore kul. James är ju en chef utan dess like.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   James är big time boss. Kul att du sett dem så många gånger, vilka härliga minnen att ha med sig i bagaget.

   Mvh petrusko

   Radera

Essity presentation 15 september

  Igår tittade jag på Essitys presentation från Handelsbanken Nordic Large Cap Seminar 2021 den 15 september. VD Magnus Groth snackar i unge...