Warren Buffett - Jag hittade en riktigt juvel på Youtube


Jag kikar in på Youtube dagligen i jakt efter videos på ämnet finans. Nu har jag hittat en riktig juvel tycker jag i den här tidiga intervjun med Warren Buffett.
Enligt rubriken är det hans första TV-framträdande och om det stämmer eller ej låter jag vara osagt men det är definitivt ett av de allra tidigaste framträdanden han gjort.

Han är kvick i svaren och säger intressanta, tidlösa saker kring investeringar. Här går det undan och i denna korta video lyckas han få med en rad uttryck och stories som han är känd för. Videon är bara 7 minuter lång och jag hoppas att du också tycker den är toppen.

12 kommentarer:

 1. Tackar för underhållningen! BH är ett på många sätt fascinerande bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Snålgrisen,
   Ja eller hur. Alltid intressant att höra om Berkshire Hathaway och Warren Buffett. Den här videon var ju extra fräsig tycker jag eftersom det är en "ung" Buffett som pratar.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Off topic.
  Avanza gör nu en enkät om vad man tycker om dom. Hade man fått en möjlighet att kommentera hade jag frågat varför dom har så svårt att hantera utländsk källskatt.

  1. Varje år begär Avanza tillbaka totalt inbetald utländsk källskatt från Skatteverket.
  2. I transaktionsmenyn kan man för varje kontohavare sortera på utländsk källskatt, summera det i excel och sen har man rätt belopp för varje enskilt konto.
  3. Vad gäller Brookfield med flera så skyller dom på krångliga skatteregler. Det är ju bara att dra efter bästa förstånd, dom ska ju ändå ha tillbaka alltihop.

  Vad är det jag inte förstår? Du som har bra kontakt med Avanza, snälla hjälp mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det du menar är svårt för Avanza då? Att det tar lång tid?

   Det enda jag upplever att mäklarna har svårt med är att få tillbaka hela källskatten från de länder som har över 15%, exempelvis Danmark och Tyskland.

   Att Nordea betalar tillbaka källskatten inom 6 veckor beror nog på att de tar dessa ur egen ficka. De tjänar på detta eftersom dessa pengar annars drabbas av negativ ränta. Skulle räntan bli positiv så ryker nog Nordeas 6 veckor.

   Radera
  2. 1. Det tar lång tid
   2. Dom betalar tillbaka fel belopp.
   3. Dom klara inte av Brookfield m.fl.
   Vad är det som är så svårt?

   Radera
 3. HAHA snyggt! Han säger ju samma sak då som han säger idag. "You don't need a high IQ in this buisiness". Snacka om inspirerande

  SvaraRadera
 4. Tack för ett bra inlägg. Warren Buffett är en sann förebild.

  Mvh Slimus

  SvaraRadera
 5. Hoppas ingen går på detta pladder. Buffett är en smart affärsman. Munger en skicklig investerare. Man kompletterar varandra helt enkelt. Vem hittade Coca-Cola? Munger naturligtvis.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur menar du? Man behöver inte göra saker mer komplext än vad det är. Kul video.
   Mvh investera-pengar.blogspot.se

   Radera
  2. Det jag tror Lars är inne på är att bägge av dessa farbröderna är mycket skickliga inom sitt område. Att göra bra aktiva investeringar kräver mycket jobb och eftertanke. Inte direkt det intrycket man får när man ser videon.
   // Gunnar

   Radera
 6. Pladder? Han är en av de bästa investerarna någonsin. Buffets visdom är nog värd mer än det omdömet.

  SvaraRadera
 7. Tycker inte Buffett är en skicklig investerare. Han är en smart affärsman. Det visade han när det gäller Salomon Brothers och US Air. Övriga aktieägare fick ta smällen. Det var Munger som hittade See och Coca-Cola. Munger har påverkat mig mycket. Buffett inte alls.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...