tisdag, maj 14, 2019

I min värld - Buy quality cry once OT

Så var det dags för ett inlägg som handlar om lite annat än det vanliga börstugget jag kör. Ett så kallat Off Topic-inlägg. Jag tycker det är ganska kul att skriva dessa. Min fru har sagt att det är de enda hon läser ty de andra jag skriver är fasligt tråkiga. Ja som ni kan ana delar vi inte intresset kring börsen men hon är ganska go ändå. Here we go:


Jag har varit dålig i ryggen ett tag varpå det inte blivit någon träning på flera dagar. Det är ännu inte fantastiskt i ryggen men hey; man kan ju träna lite försiktigt.. Idag har jag cyklat mountainbike på enkla skogsstigar och bara cruisat fram för att ta mig till utegymmet. Jag körde lite bänkpress och annat gött för att sedan cruisa vidare på fina skogsstigar och hästpromenadstigar. Förhoppningsvis blev jag inte sämre i ryggen i vart fall.


Buy quality cry once - Kanske har ni sett mig skriva så om investeringar på börsen och det syftar till att betala för kvalitet och att det lönar sig. I helgen shoppade jag bla nya shorts och slog till på ett par från Fjällräven. De känns fantastiskt mot kroppen och jag tycker de är riktigt nice. Kostar mer än slit och släng på H&M men överlever förmodligen flera omgångar shorts av slit och släng-typ. Ni som äger bolaget Fenix Outdoor kan glädja er dubbelt upp över mitt shoppande. Det är bolaget som äger både Fjällräven och butikskedjan Naturkompaniet. Ett bolag jag gillar för övrigt. Kanske hittar de in i min portfölj i framtiden. Shortsen heter Fjällräven Abisko Shorts.


När jag ändå är inne på det här med shopping kan jag glatt nämna den senaste boken jag läst. Snacka Snyggt av Elaine Eksvärd och en kul grej med den är att jag i butiken fastnade för omslaget och tänkte att hon ser proffsig ut och vet nog precis vad hon snackar om. I boken får man sedan läsa om vikten av klädsel kring det här med retorik. Min fru visste precis vem Elaine är medan jag främst  känner till Warren Buffett och andra gamla gubbar och inte hade koll på Elaine innan. Well, nu har jag koll och hon kan det där med retorik och att snacka snyggt precis lika bra som jag fick uppfattning av från omslaget. Jag köpte den för snack rent generellt och det behandlade den mer än väl. Man får även info bla om hur man pratar som ledare och som föreläsare. Något många av oss kan bli bättre på är att säga tråkiga saker, negativa osv och det får vi en släng av det med. Exempelvis hur man snyggt kan be stinky feet snubben på tåget att vänligen ta på sig sina skor igen. Länk till boken hos Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/snacka-snyggt-den-stora-boken-om-modern-retorik-9789113087306

Jag fick ett mail från en läsare som har en blogg på ett helt annat ämne och jag surfade in för att kolla läget. Där fastnade jag en bra stund då det var en hel del intressanta inlägg på ämnet mat och resor. Ett inlägg jag främst fastnade för handlade om en BBQ restaurang i Austin Texas där man fick stå i kö från tidig morgon för att få komma in och äta. Helknas men fascinerande. https://www.matochresebloggen.se/


Apropå bloggar så nämner jag gärna en annan blogg som jag snubblar in på då och då. Flaggan ovan är Vietnams och av någon anledning finner jag landet fascinerande.  Kanske bottnar det i filmklassiker från min barndom som Good Morning Vietnam, jag vet inte jag bara gillar Vietnam och det finns det åtminstone en till som gör: Fredrik som driver bloggen Frontier Vietnam. Han är såpass inne på Vietnam att Business Sweden tog med honom dit för att träffa näringsliv mm. Länk till bloggen https://www.frontiervietnam.com/

Game of Thrones: Vad i hela Hälsingland sysslar de med?! Inga spoilers men känner mig frustrerad och skriver av mig kort. Den sista säsongen håller inte samma klass som tidigare.

Japp så var det med det inlägget. Lite av varje. Ha en bra dag hörrni.

11 kommentarer:

 1. Även om det inte är därför jag följer din blogg så uppskattar jag denna typ av inlägg väldigt väl. Ett roligt inslag och man lär känna Petrusko på en annan nivå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Kul att det uppskattas =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. GoT har spårat ur fullständigt ja.. vilket magplask till avslutning. Tack för bra blogg i övrigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Henka,
   TAck för din kommentar. Ja fy vad synd att det blev så här med den fantastiska serien.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Alltså jag älskar Fjällräven! Min sambo brukar säga "vi skall bara gå till affären" när jag klär upp mig i full bergsbestigningsmundering! Men det bjuder jag på. Kvalitet at it´s best!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det låter gött det och jag är med dig, Fjällräven är kalasbra på alla sätt och vis =)

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Angående GoT... Slutade titta efter säsong fyra. När sagan började spreta och de inte längre hade böckerna att gå på insåg man hur patetiskt dåliga de där två regissörerna är när de faktiskt måste hitta på eget material.

  Bästa investeringen jag någonsin gjort ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det låter rimligt =)

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Fjällräven har verkligen lyckats med sitt varumärkesbyggande! Till att börja med är ju Kånken en fruktansvärd ryggsäck! Med så smala axelband skär de in direkt även om ryggsäcken nästan är tom. Men den är säkert populär på Söder och liknande som ett fashion statement. För seriöst uteliv är den totalt undermålig. Fjällrävens högst mediokra jackor/byxor/mm i G-1000 materialet ska vi inte ens prata om! Enligt Fjällräven är G-1000: 65% polyester och 35% bomull. Skräp med andra ord! Plaggen funkar säkert om man tar bilen ut till en campingplats och grillar lite korv en fin dag, eller vill ge intryck av att vara en friluftsmänniska när man rör sig mellan närmsta tunnelbanestation och arbetsplatsen. Prissättningen av dessa plagg är dock närmast i klass med plagg tillverkade av högkvalitativ gore tex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. G-1000 är ett alldeles strålande material. Har haft mina Barents Pro i 8 år, inte en enda jäkla skråma och då lever jag ett mycket aktivt friluftsliv med många nätter per år och ute varje helg :) Gore-tex undviker jag däremot, framförallt i skor.

   Radera
  2. Det är upp till var och en att nyttja det man gillar och vill du betala alldeles för mycket för G-1000 och att sitta med grönlandsvaxet och impregnera är Fjällrävens produkter ett utmärkt val! Jag tycker att Gore tex har sin plats i garderoben och är ett utmärkt val vid vissa aktiviteter/temperaturer/väderlek/osv. Samma sak med Gore tex i kängor, om man vandrar i högalpin miljö där det är torrt och svalt, samt att bergig terräng kan öka behovet av en styvare känga för bättre stabilitet kan en känga i detta material ha sin plats. I svensk skog föredrar jag dock generellt en traditionell nordisk känga med läderskaft och fot cellgummi. Sen är inte en vanlig gummistövel att underskatta för vissa terrängpartier osv.

   Radera