EPR Properties höjer sin redan feta utdelning


Här har jag suttit vid bolagets hemsida och tryckt "refresh" om och om igen en stund efter börsens stängning och nu så poppade pressmeddelandet upp. EPR Properties höjer sin utdelning till totalt $4,5 per år vilket är en höjning med 4,2 procent från den tidigare nivån om $4,32. Idag stängde EPR på $70 vilket betyder en direktavkastning om 6,4 procent. BOOM, SMACK, POW... hajp inspirerad av TV-serien Läderlappen som sändes på den statliga televisionen när jag var grabb.

Utdelningen betalas månadsvis om $0,375 per månad. X-datum för nästa utdelning är i slutet av januari och den betalas i mitten av februari.

EPR är ett fastighetsbolag som äger skolor och nöjesfastigheter. Jag ökade nyligen i bolaget och skrev ett inlägg om dem då. Länk till inlägget: Jag ökade i EPR Properties.

8 kommentarer:

 1. Jag köpte själv både Realty income och epr properties i November, Mycket tack vare att Jag läser på din blogg och härmar dina innehav lite grann.
  Hur kommer det sig förresten att du inte äger saltängen properties, de har endast 1 fastighet som de hyr ut men hyresgästen råkar vara Ica! Ica har alltså sitt centrallager i fastigheten det borde ju vara tämligen riskfritt eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym,
   Det är väldigt riskfyllt att äga bolag med endast en fastighet. Framförallt sådana med en speciell fastighet för lager/distribution. ICA flyttar sitt lager då och då. Finns ett annat bolag i samma sits men äger postens lager. Posten vill ur fastigheten och har sagt upp avtalet. Det löser sig kanske ok men jag ser ingen anledning att utsätta sig för risken att äga en sådan riskfylld/dålig verksamhet.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Håller med, det är i sig inget fel med enfastighetsbolag, men den DA man får är helt enkelt inte värt risken.

   Radera
 2. Hej,

  Hör inte till inlägget men jag har precis som du suttit och tryckt refresh och inväntat en kommentar, i mitt fall från dig, om det avanza gick ut med igår gällande ETF'er. Du har väl ett par innehav i brookfield som vi nu inte längre kommer kunna köpa efter den 1/17. Hur tänker du om dessa, ligger du kvar, köper på dig eller säljer du av?

  Så får jag också passa på och tacka för arbetet du lägger ner på bloggen, mycket intressant läsning.

  Mvh,
  Christian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Christian,
   Tack för din kommentar och feedback. Tryck refresh en gång till, jag lade precis upp ett kort inlägg om Avanza och spärrandet.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hittar inte erp på avanza? vad gör jag fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj Blakhouse,
   De heter inte ERP utan EPR. Sök på EPR hos Avanza så kommer du hitta dom. Ligger på runt $70.

   Trevlig helg.

   // Malte

   Radera
  2. Och så känner man sig jätte dum =P haha men hjärna var helt fast vid ERP =P Suck
   Tack så mycket!

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...