torsdag, december 06, 2018

Fler Skanska på 138 kronor

Idag är det fortsatt sura miner på börsen och Skanska backar en rejäl slant. Jag slog till på ett hyggligt gäng fler Skanska på 138 kronor vilket är precis under mitt GAV för mitt innehav. GAV står för Genomsnittligt AnskaffningsVärde.
Skanska och hela byggsektorn är rejält nedpressad i spåren av ljummen syn från investerares håll. Det kan mycket väl vara så att byggbolagen har lite lägre efterfrågan om några år men det är ju inte svart eller vitt, alltså inte allt eller inget. Det kan bli lägre vinster och det är vad marknaden befarar. Avsevärt lägre vinster är inprisade men i det korta perspektivet kan det backa långt mer på oro för sektorn och specifika bolag i den.

I det långa loppet tycker jag att Skanska för 138 spänn är en bra deal. Det kan kräva bra sittfläsk men jag tror verkligen att det kommer bli en okej investering givet att man är mycket långsiktig. Med sittfläsk menar jag att man kan komma behöva härda ut än sämre aktiekurs och lite sämre tider men att det kommer repa sig. Skanska är ett bra bolag i grund och botten med starka finanser och kommer bygga sjukhus, kontor och broar även i framtiden.

Jag räknar med en oförändrad utdelning om 8,25 kronor till våren vilket ger en direktavkastning om 6 procent på kursen 138 kronor.

Länk till Skanska hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Hej Petrusko!

  Latour sjunker idag under 110 kronor och jag är lite sugen på att köpa mer. Det ger ju en premie på 3-4%, tycker du att det är för dyrt? Hur resonerar du?

  Jag lyssnar med glädje till din podcast fondpodden och får mycket bra inspiration därifrån. Det är ett element som jag saknar i dina intervjuer med fondförvaltare som jag tycker borde vara en stående fråga: "Hur mycket av dina egna pengar är investerade i fonden?". Särskilt för aktivt förvaltade fonder tycker jag att det är väldigt intressant att se huruvida förvaltarna följer "pilotskolan" eller ej.

  Tack för en fantastisk blog och podd!

  Vänliga hälsningar
  Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Oscar,
   TAck för din kommentar och trevliga feedback. Jag köper inte Latour nu då jag tycker den är allt för högt värderad med en premie kring 10%. Substansvärdet är idag kring 100 kronor. Jag vill helst undvika att betala en premie men när jag gör det vill jag hålla den låg på några procent max.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Reagerade också på det. Avvaktar generellt att öka i Skanska då redan stor position och företaget behöver vända utmaningar. Men det börjar bli löjligt billigt för långsiktigt ägande.

  SvaraRadera
 3. Skanska är ett fint bolag, man har länge legat i en HS. Head en shoulders.
  Med riktkurs mot 120-112 kr.
  Jag har länge velat köpa den men avvaktar ett tag till.

  SvaraRadera