måndag, december 10, 2018

Bli miljonär med Per H Börjesson - Fondpodden avsnitt 16


Lyssna till sparprofilen Per H Börjesson om sin senaste bok och långsiktigt spar på börsen. Diskussionen med Per H utgår ifrån hans senaste bok som heter Så här blir du miljonär i hängmattan.

Boken kostar som en Big Mac ungefär. Länk till boken hos Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/sa-har-blir-du-miljonar-i-hangmattan-9789197982887

10 kommentarer:

 1. Perfekt julklapp till alla barn och deras kusiner.

  Vill passa på att tacka för det gångna året och allt jag lärt mig genom din pod och blogg. Ger självförtroende att stå fast även när det svajar till lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   TAck för din kommentar och härliga feedback. JA men eller hur, det här är en klockren julklapp. Rimligt pris så den passar alla och den är lättläst men framförallt är det ett otroligt kraftfullt budskap i den. Ett budskap som om det följs bygger ett välbehövligt pensionskapital eller startkapital för ett barn.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag läste den i somras, eftersom jag likt din fru är en Per-fan. Jag upplevde att boken var mycket ett koncentrat av Så kan alla svenskar bli miljonärer? Vilket inte behöver vara dåligt, jag fick ex. min mamma att läsa den och hon avskräcktes inte då den var tunn. Men tillkommer det så mye nytt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Fru EB,
   Tack för din kommentar. Jo men det stämmer nog det där att den baseras på en tidigare bok, vill minnas att Per H sade så. Jag skall läsa den och jämföra =)
   Nja, nytt och nytt men den här lilla tunna boken innehåller riktigt sunda tips kring ett långsiktigt spar. Så för den som inte läst SÅ här kan alla bli miljonärer är ju denna kanon.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Lyssnade och det första karlfan säger angående metoden är att man skall ha ett jobb med tjänstepension.
  Ingen hängmatta där alltså

  SvaraRadera
 4. Petrusko, vore tacksam för din hjälp. Jag tänkte ge en julklapp till mina brorsbarn som är 8-10 år gamla. Vet du med dig om det finns någon lättare bok som introduktion till aktier/fonder? Tänkte försöka väcka tanekn om detta och därefter hjälpa dom med köpa av värdepapper om intresset finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Jag har inget tips på en bok skriven för barn i den åldern men jag har ändå ett tips. Jag tänker mig story telling och inspiration och det kan man få via tex boken Investera som Mästarna av Jonas Bernhardsson. Där kan man läsa om olika aktieprofiler som Warren Buffett och Lennart Aktiestinsen Israelsson. Hur de som unga gjorde ditten och datten och skapade stora förmögenheter på lång sikt. Fräsiga berättelser som kan skapa intresse och strävan efter mer info osv

   Mvh petrusko

   Radera
  2. kanonbra tips. ska titta på den boken !:)

   Radera
 5. Märkte att det distade en del när PHB pratade. Kan det bero på att det var en telefonare?

  Tack för en bra podd!

  /Robin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Robin,
   Tack för din kommentar. Nej ingen telefonare utan jag själv som kluddade till inställningarna på utrustningen till den grad att det nästan var bortom räddning. Jag har klippt och fixat med ljudet och gjort så gott det går med det som var. Hade ju vart grusligt surt om intervjun gick helt åt skogen.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera