torsdag, november 08, 2018

Jag köpte mer Latour


Igår slog jag till på fler Latour då de backade en del i spåren av sänkta rekommendationer från några analytiker bland annat Danske Bank som sänkte dem till sälj med en riktkurs om 102 kronor.
När den redan backat en hel del lade jag in en köpkurs på 106 kronor vilket var än lägre. Det gick trögt att få avslut på den där varpå jag höjde till den lägsta kursen den handlats till under dagen, 106,4 kronor. Det tog en liten stund och vips var den där nere igen och jag fick avslut på min köporder. Senare under dagen föll aktien ytterligare lite men så kan det ju vara, jag är nöjd med mitt köp jag gjorde till ett pris jag tycker är rimligt.

Häromdagen rapporterade Latour för det tredje kvartalet och i samband med det meddelade de ett substansvärde om 106 kronor per 5/11. Mitt köp på 106,4 kronor anser jag vara i linje med substansvärdet och en rimlig värdering för ett fantastiskt investmentbolag.

Läs mer: Mitt inlägg om Latours rapport för det tredje kvartalet 2018.

10 kommentarer:

 1. Tjena Petrusko.

  Om t.ex Latour handlas till en premie, tycker du då att det finns anledning att köpa de underliggande innehaven direkt?

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej myntaren,
   Det går inte ens. En stor del av Latour är onoterat och går inte köpa på annat sätt.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tjena Petrusko.

   Den börsnoterade delen upptar 77% av värdet. Tycker man kan köpa fler noterade innehav om man vill vikta upp sig mot Tomra eller Troax t.ex.

   Med vänlig hälsning
   myntaren

   Radera
  3. Du har rätt myntaren. Man ska passa sig för att köpa Investmentbolag med premium värdering. Det kan lätt slå åt fel håll senare. Dessutom tenderar rabatten att minska i goda tider och öka i sämre. I Latours fall har dess rabatt sakta minskats i och med bättre konjunktur. Nu när VDn tydligt går ut och säger att de ser avmattning på flera marknader och även första tecken på inbromsning i USA skulle inte jag köpa med premium. Älskar själv Latour men vil personligen se rabatt. Tycker Svolder har attraktivare värdering just nu. Sen gillar jag att ordföranden hintade om återköp av aktier imför nästa år. Brukar fungera som bra krockkudde i investmentbolag och för att minska rabatten. Sen har vi bara insynsköp under senaste 2 åren.

   Radera
 2. Jag fick mina för 105.30 kr
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Peter,
   Gött där det satt fint

   Mvh petrusko

   Radera
  2. 103,95 ^^. På kort sikt kan det nog gå hur som, men på lång sikt så uppskattar jag dessa dippar då jag kan fylla på med mer.

   Radera
 3. Halloj Petrusko!
  Riktigt fint där, jag köpte faktiskt också. Kunde inte låta bli, hehe ;D
  Har en fråga som du kanske kan svara på. De flesta skriver ju att substansvärdet är 106 kr per aktie. Dock, kikar vi på hemsidan står det 108 kr

  I rapporten står det:
  "Substansvärdet ökade till 108 kronor per aktie jämfört med 95 kronor per aktie vid ingången av året. Ökningen motsvarar 17,0
  procent justerat för utdelning jämfört med SIXRX som ökade med 11,3 procent. Substansvärdet per den 5 november uppgick till
  106 kronor per aktie."

  Gör mig lite förvirrad faktiskt. Kanske han du sprida din vishet här :)
  Cheers!

  Kronan till Miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KTM,
   Jajjemen, så här är det. Rapporten handlar ju om det som hänt under det tredje kvartalet och de nio första månaderna. De sträcker sig ju till och med siste september. Per siste september var substansvärdet 108 kronor. Sedan dröjer det ju ett tag innan rapporten publiceras, ja den kom ju precis och för att vara bussiga och ge ett mer aktuellt mått på substansvärdet ger de i samband med rapporten ett substansvärde beräknat precis innan rapporttillfället och det var 106 kronor.

   Så från siste september till nu i november har substansvärdet backat lite från 108 kronor till 106 kronor.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Latour är ett mycket fint bolag. Ett av mina största innehav.

  Ett annat bolag som jag också äger och som jag tror du skrivit lite om tidigare är Weyerhaeuser. Aktien har gått väldigt svagt sista tiden och på kursen runt 27 USD är direktavkastningen strax över 5%. Skulle vara kul att höra vad du tycker om det.

  SvaraRadera