Ökade i Brookfield Property Partners samt redo för Infrastructure


Ikväll ökade jag åter i Brookfield Property Partners och nu har jag en meningsfull viktning i den när jag närmar mig 1 procent av portföljen. Senast jag ökade var för några dagar sedan bara och då skrev jag så här. Denna gången pyntade jag drygt 1 kanadensisk dollar högre pris per aktie men jag tycker det fortsatt är ett rimligt köp.

Nu när jag har en viktning strax under 1 procent kan jag gå vidare och börja köpa i det tredje bolaget inom Brookfieldkoncernen som jag har ögonen på. Medan jag har en tung viktning i fastigheter i min portfölj är jag desto mer mottaglig för investeringar inom infrastruktur. En tillgång jag verkligen gillar pga sitt stadiga kassaflöde och konjunkturokänsliga karaktär. I portföljen har jag sedan tidigare en amerikansk CEF från Cohen & Steers med inriktning infrastruktur. Nu ser jag fram emot att investera i Brookfield Infrastructure Partners som äger infrastrukturtillgångar världen över och pyntar en direktavkastning om cirka 5 procent och dessutom med stadig utdelningstillväxt. Nästa höjning är den kvartalsutdelningen som betalas i månadsskiftet mars/april.

Jag har för avsikt att vikta Brookfield Infrastructure tyngre än Property. För att få upp andelen infrastruktur i min portfölj och sprida risken.
Imorgon har Brookfield kapitalmarknadsdag och den ser jag fram emot att följa via webben.

Länk till Brookfield Property Partners hos Avanza (affiliatelänk).

Länk till Brookfield Infrastructure Partners hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar. 

15 kommentarer:

 1. Tycker du inte portföljen blir väldigt spretig med en sån massa innehav runt 30st och där du har 1% av kapitalet i vissa papper.Det ger marginell tillgång samtidigt som det blir många innehav att bevaka?Själv vill jag inte ha över 20-25 investeringar och då minst 7% i varje placering

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det beror på vad man har för innehav. Jag har 13 innehav som jag behöver bevaka noga. Resten är fonder, obligationer och preffar.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Carl, hur lyckas du ha 20 innehav med minst 7% i varje? Kör du med 40% hävstång?

   Radera
 2. Kan bara hålla med. Brookfield är ett riktigt välskött företag. Har själv Property och Renewable sedan länge och avser köpa på mig även Business Partners (BBU) och ”moderbolaget” Asset Management när tillfälle ges. Har infrastruktur på annat håll men håller ett öga på vad som händer hos BIP. Bruce Flatt, skaparen av Brookfield var på Talks at Google nyligen. https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=vmt1Li1Rnes Hälsningar, T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Toscana,
   Nice, japp jag gillar bolaget/koncernen och Bruce Flatt såg jag på Google talk, den var bra. De har en bra inriktning mot reala tillgångar i huvudsak och de gör ett riktigt bra jobb. Borde bli investering på lång sikt.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tjena Petrusko, vad tycker du om volati pref?
  såg att du inte hade den..
  jag har den,men funderar på sälja av en del

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Matte,
   Det stämmer. Dels är jag inte så förtjust i den preffen och dessutom handlas den en bit över sin lägsta inlösenkurs som är 625 kronor.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Hej Petrusko.
  vet du hur många fonder som har utdelning varje mån?
  viken tycker du är bäst?
  som vore vettigt att ha i en isk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Matte,
   De fonder jag äger och skrivit om som har månadsutdelning är amerikanska och EU har satt stopp för fortsatta investeringar i sådana. Bla för att många invånare i EU inte kan det engelska språket. Jag har även ett par fastighetsbolag med månadsutdelning, Realty Income och EPR Properties. De är bäst att ha i en Kapitalförsäkring, så är det med alla utländska aktier som lämnar utdelning. LÄs mer i mitt inlägg om ISK vs KF: http://petrusko.blogspot.com/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

   Mvh petrusko

   Radera
 5. tjenixen petrusko. kommenterar inte så ofta men läser dagligen. bra blogg! Angående Brookfield och alla dess bolag, skulle du vilja gå igenom dessa lite mer noggrant så man får en bättre bild av vad dom gör och exponeringen dom har? Om du möjligen redan gjort ett sånt inlägg får du gärna länka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alex, Jag har skrivit en del om de olika Brookfieldbolagen hos Tradingportalen. Googla petrusko brookfield tradingportalen så får du upp ett gäng inlägg jag skrivit där. Här är också en länk till det jag skrivit här på bloggen: https://petrusko.blogspot.com/search?q=brookfield

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tycker du det är bättre att investera i renewable o property än själva huvudbolaget, asset management? Är det bara för utdelningens skull eller att du ogillar någon annan del i helheten?

   Radera
  3. Hej Alex,
   Om man inte likt mig är ute efter utdelningen så är moderbolaget BAM en rimlig investering. Den innehåller alla de olika fina Brookfieldbolagen men ger inte så hög utdelning. De återinvesterar istället cashen för att växa värde och framtida vinster än mer.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Tjena! Bryr du dig inte om att svenska kronan är så svag och förväntas bli starkare när du köper utländska aktier? Jag menar endast valuta-avkastningen kan minska med 10-15 procent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym,
   Nej jag lägger ingen stor vikt vid valutan när jag gör långsiktiga investeringar. Den går upp och ned över tid och investeringen skall bära sig oavsett valutan. För kortsiktiga är valutan jätteviktig men inte för mig.

   Mvh petrusko

   Radera

Kvalitetsbolag + Investmentbolag i ett

  Senaste veckan har jag skrivit om att investera i fantastiska bolag och idag tänkte jag kort lyfta fram en mäkta fin kombo. Det är en bra ...