Svolder bokslutsrapport 2017/2018 - Rejäl utdelningshöjning


På bilden ser ni Svolders VD Ulf Hedlundh och jag tycker det är en passande bild för tillfället. Dels är det en hygglig prestation han och bolaget gjort och dessutom äger han ju själv ett rejält knippe aktier och kan glädjas åt den rejäla utdelningshöjningen.
Svolder som har brutet räkenskapsår september till augusti har precis avslutat sitt 2017/2018. Under verksamhetsåret växte de sitt substansvärde med 12,5 procent medan Carnegie Small Cap Return Index steg 17,2 procent. Man kan inte vara bäst varje enskilt år och när de nu hamnar under sitt jämförelseindex är det ändå med en okej årsavkastning i bagaget.

Det här är viktigt att ha i åtanke som investerare att det kommer vara enskilda år då ens investeringar inte slår index. Det gäller då zooma ut och se på längre sikt. Tror man att investeringen är bra och att den kommer prestera god avkastning i långa loppet, ja då skall man inte agera drastiskt de år som blir lite sämre.

Utdelningen då; Den höjs från 1,63 kronor till 2 kronor per aktie. För Ulf som äger 120.000 B-aktier är det en fin slant han cashar in där. Höjningen innebär en utdelningstillväxt om cirka 23 procent. Utdelningen betalas i slutet av november i samband med Svolders ordinarie bolagsstämma.

Per 21/9 var substansvärdet 118 kronor och på nuvarande aktiekurs om 103 kronor innebär det att man köper Svolder till en rabatt om cirka 13 procent.

Svolder är ett investmentbolag med inriktning mot små och medelstora bolag. De har en lång historia och ni kan höra mer om den och Svolder i min intervju med Ulf Hedlundh i Fondpodden.

Länk till Svolder hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

  1. Riktigt fin utdelningshöjning, och som du säger. Svolder kan inte vara bäst varje år, men långsiktigt kommer detta år påverka marginellt!

    SvaraRadera
  2. Hej Petrusko

    Jag köpte ett gäng Svolder aktier. Köper små portioner och tänker mig att detta blir som en fond som jag själv förvaltar. Har ett flertal olika aktier som jag köper i väldigt små mängder.

    Hälsningar o trevlig kväll önkar Swedendivin

    SvaraRadera

Industrivärden utdelningshistorik

  Investmentbolaget Industrivärden har ingen perfekt utdelningshistorik men de är en hygglig utdelningshöjare ändå. Ovan är siffror för en 1...