Jag ökade i NCC igår


Trots att jag egentligen främst har fokus på att sänka min belåning slog jag ändå till på fler NCC igår. För någon vecka sedan köpte jag ett rejält gäng Telia på kredit vilket tog min belåning en bit över min egna maxgräns. Jag har satt en plan att betala tillbaka de pengarna på cirka ett år men redan nu ligger jag bättre till än plan på återbetalningen varpå jag tog mig utrymme att köpa lite aktier.

Det blev ett köp strax över 140 kronor och ett en bit under. På kort sikt går jag rakt emot trenden men jag har en längre placeringshorisont än så. NCC och hela byggsektorn är under press på börsen och kommer sannolikt fortsatt vara så en tid framöver. Till nästa rapport skall bolagets VD presentera sin strategiska genomlysning av bolaget och den kan ju komma med något som trycker ned kursen än mer på kort sikt.
Jag är inte på jakt efter att köpa till lägsta tänkbara kurs utan jag investerar i ett sunt bolag med plan att äga det långsiktigt. Som vanligt när jag går in i en sådan här placering där jag har för avsikt att få till en hygglig vikt i min portfölj så skalar jag mig in. Jag har börjat köpa vid en kurs jag tycker är okej och köper regelbundet mer över en tidsperiod.

NCC delar ut två gånger per år där vi har kvar den andra delen för året och det är 4 kronor i november. Utdelningen på totalt 8 kronor ger en direktavkastning om 5,7 procent på en kurs strax under 140 kronor. Bolaget har en mycket stark finansiell ställning och tjänar pengar ändock inte riktigt så mycket som de strävar efter. NCC presterar dåligt mot sina egna mål och fokuserar fullt på att få upp rörelsemarginalen och generera större vinster. Trots att de presterar "dåligt" så har de som sagt starka finanser och tjänar massvis pengar varpå utdelningen bör anses ohotad och en höjning de kommande åren är klart tänkbar.

Länk till NCC hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

10 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg! Vad är din målnivå (i %) av max belåning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Gränsen jag satt är egentligen på 8% men med en stretch upp till 10%. Jag ligger efter mitt köp av Telia strax över 10%.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Vad har jag för direktavkastning på kursen 138 då? Funderar på att kliva in lite försiktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 8kr/138=0.05797 blir 5.8%

   Radera
 3. Jag vill också köpa mer men det är redan mitt största innehav... gnnn.
  Tror det får vara för nu. Kanske lägger en stek igen sen när q3 anländer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tony,
   Ja nu ligger nog jag också lågt och siktar på att köpa ett litet antal i smband med Q3 om tillfälle bjuds.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Är det superlånet du utnyttjar? Hur funkar det i så fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja det är superlånet. Funkar jättesmidigt. Finns där tillgängligt hela tiden men kostar bara (ränta) när man använder det.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Jag måste ha missat något när jag kollade din portfölj. Hade inte du SHB som ett av dina största innehav tidigare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym,
   Jag har ägt Handelsbanken men det har inte varit ett stort innehav. Nu har jag exponering i bank enbart via investmentbolagen och indexfonderna.

   Mvh petrusko

   Radera

Mer info om Vanguard All World High Dividend Yield ETF

  Jag  skriver titt som tätt om den här fonden och mina investeringar i den och ofta får jag frågan om mer info om den. Själv har jag skrivi...