Jag köpte mer NCC


Jag har gått igenom alla mina konton osv samt mina utgifter denna månaden i jakten på att hitta mer pengar att investera. Idag fick jag loss en slant som jag initialt siktade på att investera i Latour men så backar ju NCC en hel del idag på börsen och formligen skrek "Köp mig".

Japp, jag köpte fler NCC och jag tycker det är en klart attraktiv värdering här under 160 kronor. Jag betalade 157,85 kronor vilket innebär att jag snittat upp mig men som sagt, allt under 160 tycker jag är mycket attraktivt.
Normalt sett har jag ett mycket långt perspektiv och så är det även i NCC men det är ett något annorlunda case. NCC har kämpat med lönsamhetsproblem en tid där de presterat under sina egna mål. Där de står idag presterar de långt under potentialen men de har tagit ut kursen och är på väg mot att prestera bättre. Kursmässigt har den svaga prestandan tagit ut sin rätt och NCC är ordentligt nedtryckt.
Jag ser det inte som om utan det är när NCC presterar bättre så kommer vinst, utdelning och aktiekurs vara betydligt över dessa nivåer.
Det kan ta tid innan de är framme men jag förväntar mig att det tickar på och sakta men säkert går mot att NCC levererar bättre lönsamhet. Något hack eller så på vägen kan det bli och bör ej förvåna, tex ytterligare nedskrivning.

NCC är i finansiellt superskick och är i princip skuldfria. Now that är något jag gillar.

Bostadsmarknaden och byggsektorn är i isboxen hos stora utländska investerare. De tittar på Sverige och drar alla över en kam. NCC, Skanska, Oscar Properties, det är isbox. Så här gör de för att de kan, de tittar på sektorn och det finns så mycket annat i vida världen att Sverige med sina utmaningar på bostadsmarknaden det kan man gått skippa.
På några års sikt kan det mycket väl hänga i, den negativa inställningen till hela sektorn. Jag tackar och tar emot, att kunna köpa NCC med fin potential till rimligt pris det är riktigt nice. Visst kan det bli billigare på kort sikt det är jag som vanligt medveten och bekväm i. NCC är en bra utdelare och medan jag redan har god storlek på mitt innehav är jag öppen för att köpa ännu fler på de här nivåerna. Utdelningen är på 8 kronor varav hälften redan betalats och resterande 4 kronor pyntas i november. Direktavkastningen är precis norr om 5 procent.

Länk till NCC hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Tack för inlägget, jag köpte också NCC igår. Hoppas den låga kursen består så vi hinner köpa fler aktier. Tills kursen stiger är det ju en fin direktavkastning, så win-win!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Siri,
   Tack för din kommentar. Jag instämmer, NCC får gärna hoovra under 160 kr en tid. Det är ett fint läge att köpa fler.

   Ha en bra dag

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej! Är handeln i A och B aktien likvärdig? Så man bara kan köpa den billigaste? Tack gör alla btra inlägg! Började min resa mot frihet mycket tack vare din blogg

  Mvh
  Olle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Olle,
   Tack för din kommentar. Kul att du är på resan mot frihet =)
   NCC A är på gränsen, visst funkar det att köpa den men handeln är inte fantastisk i den. Det brukar inte skilja så mycket mellan NCC A och B dessutom, just nu är B-billigast.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Off topic.. men undrar om du har några tankar kring latours kurs? Kanon rapport förra veckan, men nu är den åter på låga nivåer. Bara folk som tar hem vinst? Det börjar bli för många köplägen i latour, får kramp i köpfingret. Skämt å sido. Antar att det bara att tacka och ta emot?

  Tack för en grym blogg!

  // Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Oscar,
   Investmentbolagen har generellt fått en lägre värdering hittills i år. Latour pressas lite extra nu pga att de åker ur indexet OMXSB varpå många fonder tvingas sälja Latour.
   Bara tacka och ta emot =)

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Har du gjort en analys och jämfört tex NCC mot Skanska, JM? Hur stor pipeline har NCC som de bygger i framför allt storstäderna? Tror det finns stor risk att bolagen kommer vara tvungna att rea ut osålda lägenheter som färdigställs i år/nästa år som kommer slå på resultatet. Jag vet att du skrivit att balansräkningen är urstark, har inte gått in i detalj på konkurrenternas.
  / Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Johan,
   NCCs pipeline är på rekordnivå, du finner mer info om det i presentationen från deras senaste rapport. NCC har fokus på att bygga lägenheter, inte att sälja dem. NCC bygger åt ett annat bolag som i sin tur är den som måste sälja lägenheterna men betala NCC oavsett.


   Mvh petrusko

   Radera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...