The Dividend Investor v.12 kraftbolag med över 5% direktavkastning

Min senaste artikel på Tradingportalen. Ett knippe kraftbolag med fet utdelning.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-12-kraftbolag-med-5-direktavkastning/

7 kommentarer:

 1. Tjena Petrusko,

  Intressant artikel. Hur ser du på Fortum? Stabil högutdelare som kan ha en plats i en utdelningsportfölj? Kanske inte så mycket tillväxt men hög utdelning.

  /Luke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Luke,
   Fortum har haft en lång period av svagt elpris men på några års sikt förväntas högre elpriser i spåren av planerade nedläggningar av kapacitet. Fortum har goda finanser men saknat tillväxten. Nu har de redan värderats upp rejält på några år och det är sannolikt inprisat både förvärv och högre elpris framöver.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Intressant artikel. Önskar att kronan var starkare så att man kunde bygga upp en position. Det finns några i Kanada som lockar.

  //Stojko Invest

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Stojko,
   Tack för din kommentar och feedback. Ja I Kanada finns det flera sådana här bolag. Brookfield Renewable Partners som jag äger har jag köpt på kanadensiska börsen där den är primärnoterad.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko. Tack för analysen. Blev själv intresserad främst av PPL Corporation samt Southern Company. Kollade deras kursutveckling och båda har "rasat" under den senaste tiden. Således kanske ett gott tillfälle att gå in och köpa en post ?
  Dock en fråga: Finns det någon "risk" att el-marknaden kommer att avregleras i usa? Och vad kommer det att innebära iform av nedsida eller uppsida för ens ev investering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tony,
   Jag har inte snappat upp något som pekar på att man skulle sluta arbeta med reglerad marknad där man gör det. Det är till gagn för alla parter. Ingen är vinnare på att fler aktörer startar verksamhet där det saknas underlag varpå alla går under och ingen ny satsar. Kommuner och kunder är beroende av regleringen. Leverantören får en pressad marginal men är nästan garanterad att tjäna pengar. Inga enorma pengar men vinst.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Roligt och intressant inlägg. Tycker just energi branschen verkar vara väldigt spretig och svår att finna bra info om, inte så att du har några fler inlägg eller kan rekommendera något/ någon som skriver mer om detta?

  SvaraRadera

Bygg en pengamaskin med börshandlade fonder

Många är vi som gillar tanken av att få en stadig ström pengar från våra investeringar. Att regelbundet få utdelningar som vi kan göra va...