Castellum tar en jätteorder på nordiskt huvudkontor

Bild: Kanozi Arkitekter Brickland

E.ON har tecknat avtal med Castellum som skall bygga och hyra ut 22.000 kvadratmeter kontor i Malmö som skall tjäna som E.ONs nya huvudkontor. Byggnaden skall stå klar 2021 då E.ON planerar att flytta in. Det årliga hyresvärdet uppgår till 68,5 miljoner kronor och hyresavtalet är tecknat på 12 år. Det här är Castellums största uthyrning någonsin och även den största investeringen där de lägger 1,1 miljarder kronor på fastigheten.
Nybyggnationen kommer att certifieras enligt högsta miljöcertifieringsnivå och enligt The Well Building Standard. Den senare med unika krav på människors hälsa och välbefinnande på arbetet.

Ett fint kontrakt de ror hem här.
Jag äger Castellum som dessutom är mitt största innehav. De har en mäkta bra strategi och arbetar väl utefter den. Förvaltningsresultat och utdelning stiger för varje år som går. Fantastiskt!

Länk till Castellum hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Vad kul, grattis till dig som ligger tungt i castellum. själv väntar jag tålmodigt på att aktiekursen skall sjunka, men nu går det nog åt andra hållet istället.

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...