Simon Blecher berättar varför han köpte Telia


Nu är vi en bit in i mars och det betyder att Carnegie Fonder har släppt sina månadsrapporter från de olika fonderna. Jag följer med stort intresse just Simon Blechers månadsrapport. Förvaltaren av fonden Carnegie Sverigefond. Han är väldigt duktig och har en sund strategi med inriktning mot stabila, sunda bolag som betalar utdelning. Historiskt har fonden presterat bra och den är en av få aktivt förvaltade fonder som jag gillar och tror på. I det här månadsbrevet skriver han lite om SKF och några punkter om varför han ökade i Telia. Länk till månadsrapporten.

Länk till Carnegie Sverigefond hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Samma anledningar som jag ligger i Telia, frånsett TDC. Jag låg i bolaget innan den nyheten kom - var bara bra att de inte gjorde något där :). Telia är inte perfekt, men det är långt ifrån den strandade valkroppen som det var för 2 år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Sebastian,
   Tack för din kommentar. Jag håller med dig, Telia ser väldigt mycket bättre ut nu än för några år sedan. KAssaflödet är bra och de distanserar sig från det rötna i öst. Det blir ingen kursraket men en pålitlig utdelare bör det vara. Hög direktavkastning och de bör kunna höja den över tid.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Kan hålla med dig här. Telias rykte har förbättrats. Ägde bolaget för en tid sedan men sålde allt då jag egentligen inte förstod vad jag ägde. Ska bli grymt spännande att se vad som händer framöver. Jag köpte mest för den höga direktavkastningen, vilket såklart var ett för dåligt skäl.

   Kronan till miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

   Radera
 2. Sålde Telia som du Petrusko en miss men man kan inte äga allt tyvärr...Bo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Bo,
   Tack för din kommentar. Nej det är ju så men ofta köper man ju något annat bra när man säljer. Något annat som pengarna växer i, lika bra eller bättre kanske.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Telia är ingen lätt nöt att äga. Jag har flackat fram och tillbaka, även om de de senaste 6 månaderna har blivit mycket enklare i och med att utsikterna verkar bli bättre och bättre. Det är aldrig enkelt att köpa bolag som uppfattas som "dåliga" och som har svåra framtidsutsikter. Problemen för Telia är ju inte försvunna än. Min ursäkt, förutom DA, var att jag trodde att oavsett vad som händer så kommer grundsubstansen i Telia att finnas kvar i någon form och vara värd det jag köpte den för. Än så länge, inga problem. Ligger + 9.76% i Telia idag :).

  SvaraRadera
 4. Tack för en bra blogg

  En fråga, jag "vådaköpte" lite SCA vid splitten förra året och funderar på att sälja av den för att kliva in i Telia istället.
  Ska jag då vänta med sälj/köp till mellan utdelningarna eller tror du det kommer gå på ett ut då kurser fakler/stiger i anslutning till utdelningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Rent teoretiskt skall det inte vara någon skillnad att köpa före eller efter utdelning eftersom aktien sjunker i kurs med samma belopp som utdelningen. Något man kan skönja historiskt är att aktier har handlats upp lite inför utdelningssäsongen. Det är historiskt sett en bra period att äga aktier.

   Mvh petrusko

   Radera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...