Realty Income höjer utdelningen

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
För 93:e gången i ordningen höjer det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income sin utdelning. Det är en liten höjning vilket det ofta blir eftersom de höjer flera gånger per år. Historiskt har utdelningstillväxten under lång tid snittat strax under 5 procent per år och den årliga totalavkastningen sedan 1994 har snittat på 16,4 procent årligen.

Den nya utdelningen är i årstakt $2,544 och betalas månadsvis om $0,212. Jämfört med förra månads utdelning är höjningen cirka 0,25 procent.

Man kan hoppas att kommande 20 år blir lika goda som de gångna. Realty Income har en makalöst bra strategi och skicklighet varpå jag tror att de lär prestera förhållandevis bra även i framtiden.

Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

6 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg. Hur ser du på valutarisker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Jag är inte så rädd för investeringar i tex dollar då jag är långsiktig och över tid jämnar det där ut sig. Däremot håller jag nere min exponering i andra valutor av anledningen att jag inte vill låta min utdelning påverkas allt för mycket av valuta. Det kan ju svänga mycket och om man är beroende av utdelningen är det illa om den plötsligt är avsevärt lägre.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. På något vis känns det fint att köpa Realty nu och har ökat en hel del på sista tiden. Har väl egentligen inga stora argument varför men kursen har ju gått ner en del + att dollarn är låg.

  Har fått en del utdelningar från bolaget också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KTM,
   Jag tycker det är helt okej läge att köpa i Realty Income nu. Den är inte billig men givet att man är långsiktig blir det nog bra i slutändan. De lär fortsätta att öka FFO/aktie och utdelning.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Finns det något sätt som svensk att invetsera i amerikanska aktier med dollar som bas-valuta?

  Tar inte Avanza ut en valutaavgift varje gång man får utdelning från tillexempel reality?
  Tänker att det blir ganska mycket som slukas då dem delar ut så lite så ofta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Katniss,
   valutaväxlingsavgiften är procentuell. 0,25 procent är den och oavsett om du investerat 10 miljoner eller 1000 kronor i tex Realty Income så är det ju samma sak, 0,25 procent.

   MAn kan ha ett valutakonto där man själv växlar när man önskar. Dock går det ej ha till ISK eller KF hos Avanza. Pareto erbjuder det tror jag.

   Mvh petrusko

   Radera

Fördelning portföljen 200808

Det har varit en händelserik tid under våren och nu i sommar i spåren av den pågående pandemin. Samhället och bolag påverkas stort. Än ha...