Utdelning 2017 i Xact OMXSB Utd fastställd

Förra sommaren sänktes utdelningen till 13,31 kronor och nu meddelar man årets utdelning som landar på 18,27 kronor. Detta ger en utdelningstillväxt kring 37 procent. Förvisso är ju det här ett lite speciellt case då utdelningspolicyn är att dela ut 3-4 procent av NAV. Detta betyder att om börsen inte står högre nästa sommar blir det sannolikt en sänkning av utdelningen då.

18,27 kronor utdelning alltså och på kursen 458,1 kronor som den stängde på idag ger det en direktavkastning om cirka 4 procent. X-datum för utdelningen är 14/6 vilket betyder att tisdag 13/6 är sista dagen man köper den inklusive rätt till utdelning.

Läs mer: Länk till mitt inlägg med mer info om denna fonden.

8 kommentarer:

 1. Är det inte större troligt att börsen står lägre nästa sommar (och behöva sänka utdelningen) än att ett av de större, starkare utdelningsbolagen, skulle få tomt i kistan och behöva sänka utdelningen av den orsaken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jo den här ETF:en är inte en pålitlig höjare utan utdelningen höjs och sänks om vart annat. Något jag egentligen ogillar men accepterar i detta case eftersom det är en indexfond.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hur reagerar kursen på utdelningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Backar lika mycket som utdelningen mao ca 18 kr.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Market makers ser till att kursen avspeglar värdet i fonden, så den kommer röra sig exakt som utdelning +/- börsens rörelser. Detta är inget investmentbolag utan en effektiv indexfond

   Radera
 3. När du skriver att den följer index, är det exklusive utdelning? Vilket i så fall borde göra den mer köpvärd än Avanza Zero om de följer samma index.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den följer ett bredare index än omxs30 som ava xero följer och den har historiskt gett bättre avkastning eftersom det bredare indexet stigit lite mer. Totalavkastning syftar jag till

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Förlåt en kanske dum fråga, men var kommer pengarna ifrån till utdelningen om den baseras på NAV-kursen och inte utdelningar i de underliggande innehaven? Kunde den lika gärna haft 0 % utdelning och att man istället sålt av 4 % av sitt innehav och gav sig själv en utdelning? :)

  SvaraRadera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...