Ratos gör luddig uppdatering av strategi

Så var dagen kommen för Ratos kapitalmarknadsdag och även om jag inte hade tid och möjlighet att vara på plats så bevakar jag den.

Dagen fick sämsta möjliga start tycker jag då jag blev besviken på pressmeddelandet om ny uppdaterad strategi.

I runda slängar är den nya strategin: Ja vi kör vidare på samma strategi men ibland kan vi eventuellt behålla något random innehav på längre sikt.

Man gör lite anpassningar till att Ratos är ett mindre "fattigare" bolag och sänker lägsta belopp för bolag att investera i men det där är ju lull lull i det stora hela.

Utdelningen kan komma finansieras delvis genom kassaflödet från bolagen.

Det här är så luddigt va. Kanske klarnar det när jag tittat på bolagets presentation men vad tusan?!
Aktiemarknaden gillar tydliga raka puckar inte det här pladdret som Ratos kommer med i detta pressmeddelande.

Som jag proklamerat tidigare skulle jag vilja se att Ratos släpper exitstrategin och fokuserar på långsiktigt värdeskapande genom att äga och utveckla bolag. Det är ju det de säger att de kanske eventuellt kan göra men det är ju inte vad jag vill höra, inte alls faktiskt. Jag vill höra klart och tydligt vad man skall göra inget kanske eventuellt... Snick snack.

Jag spanar vidare på Ratos kapitalmarknadsdag och får nog anledning till fler inlägg under dagen.

4 kommentarer:

 1. Helt off topic men har du lyckats ta bort sökfunktionen från bloggen? Jag hittar ingen längre och försöker söka upp gamla favoritartiklar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja den tog jag bort för något år sedan. Tänker mig att man använder Google. Lägg på "petrusko" på det du söker så kommer mina sidor upp.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Så fick det bli... Din blogg är ju så bred och du går in på så mycket jag är intresserad av så jag använder ju dig som "google" på en hel del saker :-)

   Radera
 2. tjena P, jag var på plats och får nog på det stora hela instämma i dina generella synpunkter, inget revolutionerande direkt. Uppenbarligen har man dock tagit till sig av kritiken att Ratos gör sig av med guldäggen och behåller surdegarna. I fortsättningen ska man vara öppna för mer långsiktiga innehav när det bedöms lämpligt. Å andra sidan är jag splittrad i den här frågan, Ratos affärsidé är ju i grunden att skapa värden och sen realisera när man tycker att man inte kan tillföra så mkt mer. Vad är värdeskapande om inte lyckade exits!
  Den nya VD:n Agervald är lite tillknäppt tycker jag och släpper inte så mkt ifrån sig men något säger mig att det finns både klokskap och en obändig urkraft i denna man vilket jag tycker ger förhoppningar inför fortsättningen!

  SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...