Realty Income höjer utdelningen för 86e gången

Bolaget som pyntar utdelning varje månad och höjer den flera gånger per år. Bolaget som snart höjt utdelningen varje år i 25 år.
De höjer nu utdelningen igen och jag tror det är tredje gången i år. Höjningen är av varierande storlek från gång till annan och denna gången är det en liten sådan.

Man höjer månadsutdelningen från $0,199 till $0,1995 och det gäller med start för utdelningen som betalas i mitten av juli. Den har X-datum 29/6.

På kursen $65 är direktavkastningen cirka 3,7% vilket är historiskt lågt. Realty Income är inte billigt på kort sikt men med regelbundna köp kan den vara något för den långsiktige att titta på.

Disclaimer: Jag äger Realty Income


5 kommentarer:

  1. Realt Income har stått på min "vill ha" lista ett bra tag nu. Tror du det kan vara ide att plocka in den nu, om sparhorisonten är lång, trots det höga priset?

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera
  2. Hur ser deras utdelningshöjningar ut historiskt? I %?

    SvaraRadera
  3. Tjena Pengaregn,
    Kul att du kommenterar =)
    Well, jag tänker så här. Det är ett jättebra bolag med en riktigt bra och uthållig strategi. De kommer sannolikt prestera bra även om 30 år.
    Om man startar så smått ett regelbundet spar i den nu, i vetskap om att den inte är billig för tillfället, så tror jag ändå att det blir bra på mycket lång sikt. Antingen fortsätter den och stiga stadigt till nya toppnivåer eller så backar den en del på resans gång och då får man ju köpt även där. Om man idag pyntar $65 eller $52 har inte jättebetydelse om 25 år.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ditt svar!

      Får ta på mig tänkarmössan och fundera på om jag kanske skulle börja bygga upp en position. Månadsutdelningen lockar och skulle vara ett schysst komplement till mitt innehav i STAG.

      MvH Pengaregn

      Radera
  4. Hej Intresserad,
    Både på fem och tio år är snittet cirka 5,5% utdelningstillväxt per år för Realty Income.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...