Latour närmar sig smärtgränsen


Investmentbolaget Latour är högt värderat och handlas till en premie mot substansvärdet. Normalt sett vill jag inte betala en premie men när det kommer till Latour kan jag tänka mig att göra ett undantag. Detta baserar jag på bolagets goda historik och de fina bolagen som de äger. Jag tror att de kommer fortsätta att prestera bra även i framtiden och då kan man enkelt motivera ett aningen högt pris. Tanken är alltså att de kommer prestera såpass bra att man får en god avkastning trots att man köpt in sig till ett högt pris. Värderingen varierar över tid men aktiekursen blir sannolikt stadigt högre givet fortsatt god prestanda.
 Jag äger sedan länge bolaget och vill gärna köpa mer över tid men när värderingen är allt för hög så avvaktar jag. Det finns en smärtgräns och den drar jag någonstans kring 5 procent premie, mer än så vill jag inte betala. Premien har varit högre än så nu under en tid.

Det senast rapporterade substansvärdet är 109 kronor och är från rapporten i början av året. Sedan dess har börsen stigit och Latours substansvärde är idag snarare kring 120 kronor. Aktien handlas just nu strax under 128 kronor och är inte värst långt ifrån min smärtgräns alltså. Jag lägger in en köporder och hoppas att aktien går ned lite till under dagen så jag får avslut. Annars blir det köp en annan gång.

Länk till Investmentbolaget Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

5 kommentarer:

  1. Det tar emot att köpa på 128 kr ☹ under 120 kan den väl gå åtminstone.

    SvaraRadera
  2. Var hittar du senaste rapporterade substansvärde? Ibiindex daterar ju inte upp regelbundet senaste 190214

    SvaraRadera
  3. Latour är ett riktigt ruttet, lågpresterande bolag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte första april längre.. Det är ca 2 veckor sen. Just på den dagen hade den kommentaren var "lite" rolig.

      Radera
  4. Hur slutade det, blev det köp?
    Är inne på att öka här med, men just nu gick en bra slant till 3 olika Brookfield LPer

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...