Jason Fieber slutade jobba vid 32 års ålder - FIRE


Jason Fieber är en amerikansk bloggare som länge skrivit om sina investeringar i utdelningsaktier och som nått sitt mål att sluta på sitt jobb och leva på utdelningarna. Här är ett flera år gammalt klipp från innan han var i hamn med sitt mål. Han pratar om sin plan och hur han skall spara och investera för att gå i mål innan han fyller 40. Videon är cirka 5 minuter lång.

Fieber gick i mål flera år tidigare än planerat och lever sedan en tid på sina utdelningar. Han bor nu i Thailand och bloggar på https://www.mrfreeat33.com/

Jag har följt honom i många år nu och har alltid gillat det han skriver och resonerar kring utdelningsaktier. Nu blir det även en hel del skriverier om livsstil, livsgläjde och Thailand men det kan jag tycka är kul att läsa det med.

Du behöver inte vara en sådan där FIRE-anhängare för att uppskatta Fieber och hans blogg. Som sagt; han skriver en hel del om utdelningsinvestering och på bloggen presenterar han sina innehav och den listan är en gedigen samling utdelningsaktier. Jag tittar till listan då och då för att spana vidare på några av innehaven. Det är en bra samling utdelningsaktier helt enkelt.

9 kommentarer:

  1. Har faktiskt kollat på hans blogg lite, och det jag är mest imponerand av är att han kan leva på ca 130000 kr om året. Dock bor han ju i Thailand så de dagliga kostnaderna är ju ganska låga, och han verkar inte vara typen som suktar efter swimmingpooler, lyxhus och snabba bilar, men det kanske finns pengar även till det om han sparar idogt...? Dock, det dyraste utomlands brukar vara sjukvårdsförsäkringar...

    Kul med bloggar som visar den "andra sidan" av att leva med enbart utdelningar som inkomst, det finns det inte många av i Sverige, de som finns tycks vara av sorten "FIRE-but", man har nästan frigjort sig, eller så är man som vi i uppbyggnadsfasen. Vi kommer nog själv att behöva lite inspiration den dagen vi blir förtidspensionärer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Snålgrisen,
      Ja precis, han kör sin grej och den är unik. Jag gillar mycket utav Jasons värderingar och tankar kring livet och vad som faktiskt betyder något.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Petrusko,

    Thanks for sharing my story and site with your readers. Appreciate that very much! :)

    You're right. Although I still do write about investing and the "how to" of FIRE, my content these days is more about what life is like after you achieve FIRE. The blogging space is filled with those writing about climbing the mountain. I find it more interesting to talk about what you do once you've reached the top. We have to grow and experience new things. I don't think I'd like writing about the same stuff I was covering in 2012.

    All that said, I do hope the readers enjoy that take on what life is like for someone who retired in their early 30s and moved abroad to Thailand. It's kind of a unique thing. I absolutely love the lifestyle. So I'm humbled if I can inspire a few other people out there to make their own dreams come true.

    Best regards!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi Jason,
      Thanks for commenting on my blog and thanks for the inspiration all these years. I like most of the stuff that you write and I'm looking forward to follow you many years ahead.

      Best regards

      petrusko

      Radera
  3. Hej! Läser din blogg med glädje,välanalyserat och tacksam du delar med dig.Har en fråga: Har haft ett trädabolag som nu är avvecklat och kapitalet som tillfaller mig efter skatt är ca 8 milj.Detta har varit placerat i 60% på börsen samt rest i nischbanker.Hur skulle du placera dessa och i vilken tidshorisont? Tilläggas att jag är 67 år samt har egenligen inte behov av pengarna pga mkt hög pension

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Tack för din kommentar och kul att du gillar det jag skriver. Det är en speciell situation du har där med tanke på ålder och kapital men det passar nog ändå utmärkt med det här att om man inte behöver pengarna i närtid så är börsen rimlig. Hade jag varit i den sitsen hade jag investerat dem på börsen. Jag väljer alltid något som pyntar utdelning så att jag har ett kassaflöde från mina investeringar. Även om de så bara återinvesteras så är kassaflödet mycket attraktivt i mina ögon.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Bra inlägg! Jason var en av de första bloggare som jag började följa, då gick han under namnet Dividend Mantra :) Han har verkligen bidragit med mycket inspiration. Jag har dock varit lite sämre på att följa honom under de senaste åren, men läste någonstans om att han hade tankar på att flytta runt lite i världen framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja precis Dividend Mantra kallade han sig förr i tiden. Jag har ingen koll på hur välbesökt hans sajt är men väldigt många känner till och pratar om honom så han är nog en väldigt poppis bloggare generellt sett. Sen är det ju nice att han hängt med så länge. Många bloggar ploppar upp över åren men få hänger kvar i långa loppet.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. visste väll att jag kände igen han, han var i ett väldigt blåsväder när han sålde ut sig och hade någon annan som skrev bloggen om jag inte minns fel, han tappade väldigt mycket läsare då.

      Radera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...