onsdag, oktober 10, 2018

Jag köpte mer idag när börsen fortsatte sura


Det blev ett litet gäng Peab som jag hade planerat att köpa idag och sedan blev det en rad köp i Investor. Lite kul var att det började med att jag köpte 1 enda Investor kring 402 kronor för en slant som blev över på kontot och sedan när den backade ordentligt köpte jag lite fler åt gången genom att utnyttja min kredit hos Avanza. Det är smidigt att ha en kredit kopplad till kontot för då kan man göra så att man köper när man känner för det och pyntar tillbaka krediten direkt eller när det nu passar. Jag har utdelning från Telia på väg in i slutet av månaden och den kommer jag använda till att betala ned en del av den kredit jag utnyttjade idag.

Investor b stängde på 394,1 kronor idag vilket så när som på några ören blev mitt snittpris för dagen. Jag köpte för 394,13 kronor idag och på årets utdelning ger det en direktavkastning om 3 procent. Antaget en höjning till 13 kronor nästa år är direktavkastningen 3,3 procent.

Utdelningen delades i år upp på två delar om 8 kronor på våren och 4 kronor nu i höst. X-datum för utdelningen i höst är den 9 november. Man måste alltså äga Investor vid stängning börsdagen innan 9/11 för att få utdelningen om 4 kronor.

Om börsen och Investor kommer backa mer? Ingen vet men skit i det och välj sunda långsiktiga investeringar. Breda fonder och de stora investmentbolagen är utmärkta för att köpa regelbundet och behålla på lång sikt. I ur och skur! Backar börsen? Vem gråter över det? Du som investerar på lång sikt i sunda bolag har ingen anledning att göra det. Kortsiktiga får stå för gråtandet, det kommer med deras strategi.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Stämmer Petrusko. Du har rätt. Aktiespararna direktavkastning backade bara 0.28% idag! Vad tycker du om den fonden? Värkar vara bra risk spridning ändå 15 st aktier med högst utdelning.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jacke,
   Jag gillar Aktiespararna Direktavkastning. 15 st rimliga bolag som dessutom är likaviktade. Den tror jag kan vara bra i det långa loppet. Potential till högre avkastning än vanliga sverigeindex men inte så stor risk på nedsidan, att underprestera stort alltså.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Samma här, hyggligt läge att öka lite extra i Investor. Inte billigt på något sätt men i det långa perspektivet inte heller dyrt.

  Blivit lite Axfood, Castellum och Kone - alla tre defensiva och långsiktigt fina aktier. Ökat lite i Kinnevik också som komplement.

  SvaraRadera
 3. köpte själv på 135 kr under finanskrisen

  SvaraRadera
 4. Jag väljer att avvakta. Detta pga att jag normalt sett är alldeles för ivrig i att köpa när det går ner. Denna gång står jag och tittar på... :)

  SvaraRadera
 5. Fyllde på igår och fyllde på mer idag. Kommer fortsätta fylla på i framtiden också. Detta är nog den enda "REAN" som jag längtar efter! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde lite annorlunda. Jag köpte för hela månadssparbeloppet under uppgången. Nu kan jag titta på hur det rasar från toppen. Jag har ju haft för vana att lägga undan tredjedelen av månadsparet i en en kassa att ha till hands. Inte denna gången. Bra tillfälle att analysera mitt beteendemönster iaf, eftersom jag avvek från ursprungsplanen och drogs med i haussen.

   Radera
 6. Det fortsätter nedåt idag. Men det är ingen händelse som triggat det här?
  Enbart en korrigering?

  Dumt att tajma, men ska försöka vänta en dag eller två till innan jag fyller på, denna gång med belåning så är lite mer risky än vanligt :)

  Hälsningar
  Andreas

  SvaraRadera
 7. "Om börsen och Investor kommer backa mer? Ingen vet men skit i det och välj sunda långsiktiga investeringar." Kan vara årets bästa mening =O)

  Jag ska öka i investor frågan är om man gör det nu innan rapport eller efter.... kanske lika bra att göra båda delarna.

  SvaraRadera