Digital Realty Trust preferred series J

Det amerikanska fastighetsbolaget med inriktning mot datacenter har likt många andra fastighetsbolag och banker i landet flera olika preferensaktier.  Preferensaktie av serie J är relativt nyutgiven och har ett par intressanta features som talar för den.

Jag har under en tid varit försiktig med amerikanska preffar då de varit högt värderade på grund av det låga ränteläget och att dollarn är "dyr" för oss svenskar nu. Normalt sett lägger jag ingen vikt i valutan men när det kommer till preffar som kan lösas in spelar det desto större roll. Medan man i vanliga aktier kan investera på mycket lång sikt kan man bli "tvångssåld" i en preff om de löser in den. Då kan valutan spela väldigt stor roll i totalavkastningen. På sistone har amerikanska preffar kommit ned en hel del i värdering i spåren av stigande ränteläge i USA.

Inlösenvillkor skiljer sig åt mellan olika bolag och aktier men en väldigt vanlig inlösenkurs är $25 och det är just inlösenkursen för Digital Realty Trust Series J. Aktien handlas nu kring $22,5 vilket är cirka 10 procent under inlösenpriset.
Detta är en nice faktor för den här preffen att man har höjd upp till inlösenkursen. Skulle valutan gå emot dig kan det här lindra en del.

En annan sak som är trevlig med den här preffen är att den kan lösas in tidigast i slutet av sommaren år 2022. Man kan ha flera anledningar att inte vilja råka ut för en inlösen strax efter man köpt en preff och här har man 4 år som man vet att den inte kommer lösas in.

Utdelningen betalas kvartalsvis i januari, april, juli, oktober och är på $0,3281 per kvartal, totalt $1,3124 per år.

På aktiekursen $22,5 är direktavkastningen lite drygt 5,8 procent och till totalavkastningen får man räkna till $2,5 dollar upp till $25 om man behåller till inlösen. Valutan tillkommer ju för oss svenskar när man ser till totalavkastning men den går inte att förutspå så den blir vad den blir.

5,8 procent direktavkastning och ett pris en god bit under inlösenkursen, det tycker jag är nice. Digital Realty Trust är ett välrenommerat och bra bolag för övrigt.

Avanza har haft lite otur när de lade upp den här preffen och har namngett det Digital Realty helt sonika (som stamaktien). Scrollar man ner till "Aktiedata" ser man dock kortnamnet: "DLR PR J"

Länk till Digital Realty Trust Preferred Series J hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Din jakt på olika utländska aktier med hög direktavkastning/preferensaktier är uppskattad. Keep up the good work :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,
   Tack för din kommentar och goa feedback.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Skall se om vi kan byta namnet på den! Håller med om att namngivningen ser lite problematisk ut. Har tagit kontakt med ansvarigt utvecklingsteam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Robert,
   Tack för din kommentar och grymt agerat hörru.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tack för ett trevligt inlägg, länge varit skeptisk att köpa in preffar i allmänhet och utländska sådana i synnerhet. Men kanske dags att våga sig på ett inköp?

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Du skriver i ditt inlägg: "räkna till $2,5 dollar upp till $25 om man behåller till inlösen" finns det något som tyder på att preffen kommer lösas in i framtiden och inte bli "evig"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Andreas,
   Finns inga garantier naturligtvis men i USA är inlösen av preffar vardagsmat. Väldigt ofta blir preffar inlösta. En helt annan marknad än den vi vant oss vid här i Sverige.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Är det 15% källskatt på utdelning för den i KF konto?

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...