tisdag, januari 23, 2018

Hur du kan få struktur på investeringarna


En verksamhet har i de flesta fall styrdokument att förhålla sig till. Regler som skall efterlevas. Regler som man kan falla tillbaka på om man är osäker. 
Hur har du det med din investeringar och tydliga regler kring dem och din strategi?

Jag tipsar härmed om att skriva ned din strategi och regler. Skapa ditt eget styrdokument för dina investeringar. 

Själv har jag gjort på detta vis i ett antal år. Jag har även noterat utfall/uppfyllnad av mina regler för åren. Jag har ett övergripande styrdokument som lever från år till år men jag brukar också göra ett kompletterande som är unikt för innevarande år. Det brukar innehålla smådetaljer jag önskar fila på/ha extra fokus på under året.

6 kommentarer:

 1. Hej,
  Kan man köpa akter i IKEA? Jag har letat och hittar inte IKEA någonstans. Är det inget aktiebolag? Ursäkta om frågan är dum men jag är relativt ny vad gäller att investera i aktier och tänkte köpa i företag där jag är kund och där jag förstår verksamheten.

  Mvh,
  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara indirekt: https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2017/10/25/sa-koper-du-ikea-aktaier.html

   Radera
  2. http://omni.se/mojlighet-att-kopa-aktier-i-ikea-borsraket-i-aten/a/E0BAo

   Radera
  3. Hej Anneli,
   Utmärkt fråga. IKEA är inte börsnoterat så man kan tyvärr inte köpa aktier i det bolaget. Jag gillar din tanke med att köpa aktier i företag man är kund i och förstår. Syna din vardag en tid så kommer du märka att du kommer i kontakt med väldigt många företag. Varav många som är noterade till skillnad mot IKEA.

   Tex Tropicana Apelsinjuice ägs av Pepsico. Fjällräven ägs av Fenix Outdoor. Bolag som är börsnoterade.

   Mvh petrusko

   Radera
  4. Hej och tusen tack för svaren!
   Jag vill också passa på att säga att era bloggar peppar mig enormt. Jag har infört shopping stopp, sett över alla utgifter och börjar spara och investera.
   Och det som överraskar är att det är så kul.
   Ha det gott!
   Mvh, Anneli

   Radera
 2. Struktur är alltid bra. Och att följa sina styrdokument från punk till pricka lär man sig koppla bort det största hotet vi har vid investeringar; våra känslor.

  SvaraRadera