Johnson & Johnson bokslutsrapport 2017


Idag rapporterade Johnson & Johnson och det finns mycket att glädjas över i rapporten. En engångspost om 14 miljarder dollar pga de nya skattereglerna har fått stort engagemang i medier men den är ganska ointressant. Framåt kommer bolaget betala lägre skatt och som ni kan se i klippet ovan planerar JNJ att investera i utveckling och tillväxt för de extra pengarna. Utveckling och tillväxt betyder mer försäljning och vinster.

Justerat för engångsposter landade Q4 vinsten på $1,74 och helårsvinsten på $7,3 per aktie, en tillväxt om cirka 10 procent respektive 8,5 procent. Starkt!

För helåret 2018 lämnar man en guidning om en justerad vinst per aktie om $8 - $8,2 per aktie. Landar den på den lägre delen av intervallet innebär det en tillväxt om nästan 10 procent.

I videon ovan pratar finansdirektören Dominic Caruso om resultatet och planerna för de "extra" pengarna i spåren av lägre skatt framöver.

Johnson & Johnson har höjt sin utdelning i långt över 50 år i följd och nästa höjning blir kvartalsutdelningen som betalas i juni i år. Med den fina guidningen för 2018 kan man förvänta sig fet utdelningstillväxt även nästa sommar. Härliga tider att vara utdelningsinvesterare. Jag äger JNJ och låt oss hoppas att de höjer sin utdelning i minst 50 år till. De har potentialen.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

5 kommentarer:

 1. Förtroendet jag har för det här bolaget ligger väldigt högt, det är med glädje att se att det fortsätter på det viset. Ökade med 4 st JNJ's på dagens lilla dipp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Brandtalet,
   TAck för din kommentar. Samma här, angående förtroendet för bolaget alltså. Några pengar att öka för har jag tyvärr inte idag men JNJ är ett av de bolagen jag fokuserar på att äga mer utav framöver.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Mycket fina resultat. JNJ är ett fantastiskt bolag som man bara ska köpa och aldrig sälja.

  SvaraRadera
 3. Hej! Passar JNJ verkligen i en utdelningsportfölj med den relativt låga direktavkastningen? Mvh Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Erik,
   Vad är egentligen en utdelningsportfölj? Du verkar ha en tydlig definition med tanke på frågeställningen. JNJ är en fantastisk utdelningsaktie. Mycket möjligt att den är världens populäraste utdelningsaktie . Över 50 år utdelningshöjningar och en stadig defensiv verksamhet. Finansiellt superstarka med högst kredit rating av alla bolag i USA.

   Mvh petrusko

   Radera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...