Jag ökade i Volati


Volatis aktie har gått knackigt sedan i somras och jag har passat på att köpa mer i bolaget då jag tror på dem på lång sikt. De har ett bra trackrecord och de framstår som slipade och duktiga. Volati och dess ledning har mitt förtroende varpå jag tacksamt köper mer medan aktien surar på kort sikt.
De senaste två rapporterna har inte varit riktigt vad marknaden hoppats på men det har funnits faktorer som delvis förklarar den svaga prestationen. Exempelvis har vädret inte varit i favör för Coroventa som hyr ut avfuktningsmaskiner i Europa. Det drog ned resultatet en hel del.

På lång sikt har ingenting framkommit som på något sätt försämrar bolagets potential och outlook. Jag är just långsiktigt och håller på och köper på mig en position i Volati. Det passar då mig bra att kunna köpa på lägre kurs. Jag får mer för pengarna helt enkelt.

Idag fick jag avslut på 59,75 kronor och jag tittar på att lägga in nya orders med lång giltighetstid på lite lägre kurs än så. Stockholmsbörsen har uppdaterat sitt system varpå alla mina långa orders raderats.

Länk till Volati hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

  1. Kan du börja redogöra antal aktier som du köper eller säljer? Ökar/minskar är kraftfulla ord för individen men kan ibland vara missvisande. Skulle underlätta för läsare att förstå hur "tungt" du går in och tror på aktien.

    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jag har inte för avsikt att prata kronor i investeringar. Det som är mycket för någon kan vara lite för en annan och tvärtom. I det stora hela är det ointressant om jag köper aktier för si eller så många kronor. Ingen blir klokare av att veta på kronan värdet av mitt köp.

      Om någon lägger fram en bra argumentation för varför det är givande att prata kronor så lyssnar jag gärna till det.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hej Petrusko,
    Jag förstår varför du valt att inte precisera kronor och antal när det gäller aktier du köper eller säljer. Det kan vara avundsjuka och många andra aspekter som spelar in.

    För egen del blir jag bara lycklig över att läsa om folk som uppfunnit något bra och tjänat pengar på det, någon som vunnit massa pengar på Lotto eller någon som lyckats bra med sitt sparande i aktier och fonder.

    Det som kanske anonym med flera även inkluderat mig själv funderar över är att din investering i tex Volati som du skriver om i detta inlägg får större bäring beroende på insats. Har du köpt 5 aktier per tillfälle i grafen du visar eller 500. I min värld är det stor skillnad på hur mycket man tror på bolaget och framtiden för det.

    Både tror och hoppas du förstår min tanke även om texten kanske blev lite bluddrig.

    Någonstans tror jag vi alla satsar mer pengar på det vi verkligen tror på som i ditt fall Castellum tex än andra mindre innehav. Då kanske antalet och tyngden spelar en viss roll för de som följer bloggen?

    Kanske bara en % siffra så man får ett hum om vad du pratar om i storlek?

    Bara en liten reflektion från min sida.

    Sov gott alla glada och hoppas ni får en toppen Onsdag.

    // Malte

    SvaraRadera
  3. under "min portfölj" borde du iaf kunna redovisa vilken andel dem olika aktierna är av hela din portfölj

    SvaraRadera
  4. Hej på er.

    Jag tycker det är en relevant fråga som i alla fall för mig inte handlar om avundsjuka utan snarare om inspiration. Om det finns läsare som tycker det är intressant information som höjer bloggens kvalitè varför inte publicera det då?
    Spelar väl ingen roll då du Petrusko är en anonym person.

    Tycker Malte har en intressant tanke ovan "Det som kanske anonym med flera även inkluderat mig själv funderar över är att din investering i tex Volati som du skriver om i detta inlägg får större bäring beroende på insats. Har du köpt 5 aktier per tillfälle i grafen du visar eller 500. I min värld är det stor skillnad på hur mycket man tror på bolaget och framtiden för det".

    Tack för en annars bra blogg!

    SvaraRadera
  5. Det hade väl varit snyggt med något i stil med idag ökade jag i xxx. Köpet motsvarar en ökning på xx% i bolaget. Bolaget utgör efter transaktion xx% av portföljen.

    Visst du kanske gör som en själv och småkluddar med små små köp och detta blir jobbigt. Men då kan ju en månads eller kvartalssammanställning kanske vara ett alternativ?

    SvaraRadera
  6. Tjena,
    Tack för era kommentarer. Jag publicerar några gånger per år fördelning av de olika bolagen i min portfölj. Nu är det ett tag sedan sist och snart dags för en uppdatering. Jag köper aktie regelbundet, flera gånger per månad och i normala fall är det inga stora belopp.
    Volati stamaktie väger kring 0,5 procent av min portfölj.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Storebrand Global All Countries B - Global indexfond med cash utdelning

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det har varit några vändor med den här fonden. Jag har bearbetat Avanza och fondbolage...