onsdag, december 14, 2016

Därför ville jag gå på kapitalmarknadsdagen

Det finns många olika strategier att använda sig av på aktiemarknaden. Den ena behöver inte vara bättre än den andra utan olika investerare kan lyckas bra med just sin strategi och det är väl det viktiga, att hitta sin egen väg.

Oavsett vad vi gör här i livet är det viktigt att lära sig nytt, att förändras, att uppdateras till version 2.0 osv. Tänk dig så här om du leker med samma 10 kompisar dag ut och in och varje dag vill de allihop leka med Starwars gubbar. När du länge och väl har varit med i det här gänget vad kommer du vilja leka med? Ja just det; Starwars gubbar.

Starwars gubbar är ju fantastiskt roligt att leka med och även om valet kommer falla på dem för all framtid kan det vara bra att checka läget på andra lekar  från gång till annan. Man kanske upptäcker ett häftigt sätt andra leker med sina Pokemons som man skulle kunna applicera på Starwars leken.

Nog om leksaker. Jag läser böcker om utdelningsinvestering och jag går på föreläsningar av utdelningsgubbar. Numera har jag så mycket på mina fötter att jag skulle kunna byta plats med gubben på scen och prata om utdelningsinvestering.
Om jag istället skulle gå och lyssna på något helt annat, något utanför min comfort zone och intresse rentav?
Ja, då skulle jag sannolikt lära mig otroligt mycket nytt!

På twitter följer jag ett stort antal traders. Inte för att jag vill bli trader utan för att lära mig hur de fungerar och vad de gör. Genom att förstå traders kan jag bli bättre på att investera i aktier.
Jag läser ibland om bolag som jag inte alls är intresserad av, för att lära mig, för att jag kan ha nytta av det i mina investeringar i ett helt annat bolag.

Jag ville gå på Fingerprints kapitalmarknadsdag för det är ett unikt bolag med stor potential och långt utanför min bubbla av utdelningsinvesteringar. Genom att ständigt förändras och anpassa sig kan man utvecklas och bli bättre.


Jag håller utkik efter andra intressanta bolagspresentationer framöver. SAAB vore helt makalöst intressant och coolt att gå på. 

Annons:
The Single Best Investment creating wealth with dividend growth. Boken av Lowell Miller som av flera lyfts fram som en av de bästa om att spara i aktier och utdelningsaktier specifikt. Läs hur du hittar de bästa utdelningsaktierna och hur du bygger en pengamaskin.

7 kommentarer:

 1. "Genom att förstå traders kan jag bli bättre på att investera i aktier." Kan Du utveckla påståendet lite? Jag hänger inte med & det är säkert fler läsare som inte gör det heller.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
 2. Tjena Krusse,
  Det kan tex hjälpa att känna lugn när aktiekursen beter sig konstigt eller tvärtemot vad man tänkt sig om man via den kunskap kan identifiera en tänkbar anledning till kursrörelsen.
  Om man nu är lagd åt det hållet att man oroar sig för kortsiktiga kursrörelser, vilket de flesta är.

  Generellt är det bra att ha förståelse och kunskap om ett stort kapital där ute som är inne och spelar på samma turnering som dig.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Hej Petrusko,
  Vilka böcker om utdelning rekommenderar du? Helst annat än det vanliga "click-bait" titlarna som "Så blir du rik", eller är dessa the go-to?

  SvaraRadera
 4. Hej Petrusko,
  Vilka böcker om utdelning rekommenderar du?
  Tack!

  SvaraRadera
 5. Tjena Utdelningsskåningen,
  The Single BEst INvestment är min absoluta favorit. Stocks For The Long Run av Jeremy Siegel är en fin bok också.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 6. Vilka svenska favorit böcker har du?
  Tack för en lärorik blogg :)

  SvaraRadera
 7. Saab är väldigt intressant. Haft en lysande resa med den med en uppgång på mer än 100 procent. Köpte när det var kris och de gav din utdelning o försäljning av gripen kunde anses som en bonus.
  Lite samma läge nu men aktien är mycket dyrare...

  SvaraRadera