Utdelning WINC iShares World Equity High Income ETF - Oktober 2024

 


Den börshandlade fonden ifrån Blackrock med ticker WINC och namnet iShares World Equity High Income har idag meddelat sin senaste kvartalsutdelning. Enligt nedan:

Med X-dag 17 oktober är utdelningen på $0,1059 vilket i årstakt innebär en direktavkastning om 8 procent på nuvarande kurs 4,8625 euro. Pay date är 30 oktober vilket innebär början november då det tar våra nätmäklare någon dag extra när det gäller utländsk valuta.

Fonden startades på våren det här året (2024) och detta är den andra "hela" utdelningen de pyntar. Den har pyntat 3 utdelningar men den första var endast för några veckor och därmed proportionerligt liten. 

Utdelningen de nu meddelar är på en hög nivå i mina ögon och den kom in i den häraden jag ville se. Jag har investerat i fonden och det gjorde jag lite tidigt då jag egentligen ville se fler utdelningar och avgöra vilken nivå de ligger på. Baserat på det jag kunde avläsa från de optioner mm de använder tolkade jag det som att den nog skulle prestera en hög utdelning likt denna varpå jag slog till innan jag sett fler utdelningar. Nu har vi alltså ännu en utdelning på bordet och jag kan därmed tänka mig att investera mer i fonden.

Läs mitt inlägg om WINC: https://petrusko.blogspot.com/2024/07/nytt-innehav-winc-ishares-world-equity.html


(Blackrock har även meddelat utdelning för fonden INCU och den är på $0,1184)

4 kommentarer:

  1. Se där, 8% är ju bra. Räknade snabbt på INCU och det gav 8,7% på årsbasis baserad på utdelningen. Inte så rolig kursutveckling än så länge men kan de prestera 8-9% i DA är jag mer än nöjd med dessa investeringar.

    SvaraRadera
  2. Hej! Om du bara fick välja en av fonderna, JGPI eller WINC, vilken hade du valt? Och varför? Tack för en mycket bra blogg 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Båda är bra, båda är med begränsad kursutveckling/får lite utveckling, båda med bra utdelning!

      Radera
    2. Jag har valt att satsa betydligt mer i JGPI för att den har ytterligare en faktor som sänker volatiliteten. En sak är optionerna som alltid drar in intäkter och därmed dämpar nedgångar. Den extra saken som JGPI har är att den gör sitt urval av aktier delvis baserat på att de skall ha låg volatilitet. Det har faktiskt synts i kursutvecklingen i de två när det stormat lite på börsen. JGPI har då varit lite stadigare och det har att göra med dess urval. Kursmässigt kan de bägge svaja så klart och det är när man ser till totalavkastning som man får med den dämpande effekten av de stora utdelningarna. Så kursen kan alltså svaja men totalt är utvecklingen ändå dämpad pga den stora utdelningen.

      Vilken som kommer prestera bäst totalavkastning av de två återstår att se. Det kan ju variera under olika perioder också. Jag tycker det är rimligt att äga bägge.

      Mvh petrusko

      Radera

Utdelning WINC iShares World Equity High Income ETF - Oktober 2024

  Den börshandlade fonden ifrån Blackrock med ticker WINC och namnet iShares World Equity High Income har idag meddelat sin senaste kvartals...