Köpt tillbaka lite Corem preferens

 


Jag agerade snabbt igår och sålde en stor del av mina Corem preferens innan de backade på nyheten om att deras största hyresgäst eventuellt avser lämna. Det är Ericsson och lokaler i Kista, ett speciellt område som inte är lätt att hyra ut till nya hyresgäster om de lämnar.

Att marknaden skulle agera på den här nyheten tvekade jag inte på. Aktien föll rejält igår och har fortsatt ned idag. Som jag skrev igår är en eventuell flytt ingen dödsstöt för Corem. Det förändrar riskbilden och det försämrar potentialen för bolaget men det bör vara hanterbart. Kontraktet löper i ett par år till så det är inte här och nu något händer. Jo något har hänt, Ericssons förhandlingsläge om hyran har inte försämrats om man säger så.

Idag köpte jag åter en liten del av de aktier jag sålde igår. Nästan 30 kronor billigare då jag tog in dem på 266,5 kronor idag.

Det här är en stor nedgång på ett rykte. Ett rykte som om det blir sanning inte stjälper Corem. Jag tycker risken är väl inprisad här kring 266 kronor och slog till.

Länk till mitt inlägg jag skrev igår om Corem: https://petrusko.blogspot.com/2024/10/corem-property-preferens.html

4 kommentarer:

  1. Om VD har föreslagit flytt är det väl lite mer än ett rykte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym,
      Idag är det inte en sanning. De utvärderar sina möjligheter. En flytt är inte bestämd. Rykte, hörsägen, utvärdering, sak samma.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. köpte lite corem B i dippen runt 9,48. så lite för tidigt kanske. Bör återhämta sig snart tänker jag?

    SvaraRadera
  3. Det är alltid bra att utnyttja flockens agerande till sin egen fördel när flocken överreagerar.Sälja aktier när alla andra vill betala allt mer för aktier och köpa aktier när alla andra vill sälja sina aktier allt billigare.Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera

Köpt tillbaka lite Corem preferens

  Jag agerade snabbt igår och sålde en stor del av mina Corem preferens innan de backade på nyheten om att deras största hyresgäst eventuel...