Spänning kring utdelning i JGPI JPMorgan Global Equity Premium Income

 


Månadsskifte och ny månad innebär besked om utdelning i den börshandlade fonden JGPI ifrån JPMorgan. Som ni kanske inte missat har det varit stökigt på börsen den senaste månaden med en hygglig nedgång och en bred uppgång. Sådana där rörelser brukar leda till att man får bättre betalt för optioner (som utställare av optioner).

JGPI är en fond med sådan inriktning där de genererar cash huvudsakligen via optionsintäkter.

Med den volatila perioden i tanken har förhoppningar om en större utdelning växt fram. JGPI meddelar utdelning i slutet av den här veckan men en liten hint är liknande fonder som redan meddelat utdelning. i USA finns det ett flertal olika covered call fonder ifrån Defiance och de har meddelat feta utdelningar för de fonderna nu i dagarna. JPMorgan har en fond i USA med ticker JEPI och den har en liknande strategi som den här JGPI som jag äger. JEPI väntas meddela utdelning idag och jag började tidigt att scanna på info även om det är natten fortfarande i USA så är det ju något som skickas ut via en datafeed och kan dyka upp någonstans.

Med reservation för tveksam källa har jag snappat upp en utdelning om $0,39984 i JEPI. Utdelningen kommer dyka upp på många ställen under dagen och visar det sig att den här första källan är felaktig så uppdaterar jag. Jag har dock ingen anledning att tro att den inte stämmer. Hur som helst är det här en rejäl utdelning i JEPI. Förra månaden pyntade JEPI $0,28949.

Utdelningen i sådana här fonder varierar stort månad till månad och det beror helt enkelt på att man får olika bra betalt för optionerna beroende på hur stökigt det är på börsen. Är det lugnt på börsen utan stora rörelser så får man mindre betalt för optionerna medan det omvända gäller när det är stökigt och större rörelser.

JGPI väger runt 9 procent i min portfölj och det är därmed ett stort och viktigt innehav för mig. Jag gillar strategin de använder och det är en fond som passar mig mycket bra. Den kommer inte vara på topplistor över de bäst presterande fonderna men den kommer leverera utdelning varje månad i ur och skur och den ger en lite lugnare börsresa över tid. På grund av optionsintäkterna så är nedsidan lite dämpad och den optionsstrategi de använder sig av medger viss kursuppgång på sikt.

Läs mitt inlägg med mer info om JGPI ifrån JPMorgan: https://petrusko.blogspot.com/2024/04/jgpi-jpmorgan-global-equity-premium.html

18 kommentarer:

  1. Borde beskeded verkligen komma idag? Tror det mesta i USA har stängt för Labor Day idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Ja det är väntat att infon för JEPI skall komma idag. De meddelar alltid utdelningens belopp innan X-dag och X-dagen har de tidigare meddelat är 3/9. Snart vaknar USA till en ny börsdag och då kommer det många tweets om saken om det stämmer infon.

      Jag har hittat infon via en Hongkong-trader med en Bloomberg terminal.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Eller så här är hur jag menar; senast idag är infon väntad. Jag har sett på annat ställe nu att infon verkar gått ut i helgen redan.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Utdelningen förra månaden var 0,1081$, blandar du någon fond nu,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Nej du får läsa noggrannare.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Föregående utdelning
    0,1081 USD/andel
    Enligt Avanza.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jgpi ja, inte Jepi. Det är 2 olika ETF:er med liknande uppbyggnad.

      Radera
  4. Hej Petrusko
    Tack för dina fina blogg som jag följt i många år.
    Vad tror du om denna ETF global-x-superdividend-ucits-etf---usd-distributing ? Mvh Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jenny,
      Den fonden ifrån Global X har inget kvalitetsfilter utan väljer ut bolag med högst utdelning ifrån världens alla hörn. Då får man med usla bolag som ser ut att ha hög direktavkastning för att aktiekursen har gått uselt. Den innehåller många dåliga bolag den där fonden och dess totalavkastning är negativ sedan fonden startades.

      Den är rent ut sagt skit.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Stort tack för info och återkoppling. Då vet jag. Din blogg är toppen.

      Radera
    3. Global superdividend I mitt tycke har en del dåliga bolag. Men finner en hel del kvalitetsbolag där också som levererar år efter år. Jag har vissa dubier att köpa men skulle inte klassificera den som helt dålig.

      Radera
    4. Hej Bolsa,
      Har du förstått att en investering i den där fonden ifrån Global X gör att du får mindre pengar kvar? På tyska börsen har den ticker UDIV och har bara funnits i några år och ja den har gått kass sedan fondstart här i EU. 100 kronor har blivit till totalt 85 spänn ungefär inklusive utdelningar.

      I USA har fonden funnits i över 10 år. De senaste 10 åren har den avkastat totalt MINUS 4 procent per år inklusive utdelningar.

      Du får tycka att den är inte dålig men det här är i min värld inte att likna vid att vissa tycker jordgubbar smakar gott och somliga gillar inte jordgubbar. Det är okej att inte gilla jordgubbar men den här fonden är helt enkelt skit.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Enligt Nasdaq själva så kommer Jepi pynta $0,3998. En ökning med 38% jämfört med månaden innan. Motsvarande ökning i JGPI skulle ge en utdelning om $0,149..

    SvaraRadera
  6. Då får man hålla tummarna! Tack. :-)

    SvaraRadera
  7. JEPI verkar ha annonserat utdelningen nu, källa är seekingalpha.com. Ska bli kul och se vad JGPI hamnar på.

    JPMorgan Equity Premium Income ETF declares monthly distribution of $0.3998

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Mattias,
      Utdelningen för JEPI meddelade JPMorgan för flera dagar sedan. Beloppet för JEPI står redan i det här inlägget.

      Men ja verkligen spännande att se vad JGPI hamnar på.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tänkte mer på att du hade skrivit "tveksam källa" så ville jag ändå skriva mitt inlägg även om det innehöll samma information. =)

      Radera
    3. Japp då är jag med dig. Det låter ju rimligt.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har köpt en hel del Handelsbanken idag

  För bara några veckor sedan tog jag in extra många Corem preferens då jag anade att den stod för en uppvärdering. Jag köpte på mig fler än...