Kvartalsutdelning i WTEE WisdomTree Europe Equity Income

 


Den här fonden har gått över till kvartalsutdelning ifrån att tidigare pyntat halvårsvis. Nästa utdelning är alltså redan nu i oktober med X-datum den 3 oktober och paydate 18 oktober.

Beloppet för detta kvartal är på 0,11030 euro.

Jag gillar den här fonden som dels har ett mycket bredare innehav än många andra liknande fonder som ofta bara har kring 50 innehav. Den här har cirka 240 innehav och den viktar dem på ett lite annorlunda sätt. Bolag med hög direktavkastning får en större vikt i fonden. Det och några faktorer till avgör viktningen men resultatet av det är att fonden håller en hög utdelning till oss investerare. Just nu har fondens innehav en direktavkastning om 6,4 procent och de skickar vidare utdelningar till oss andelsägare. Det behöver inte betyda att direktavkastningen landar exakt på 6,4 procent då mycket händer med bolag som får lämna fonden, omviktningar, ändrade utdelningar osv. Det är en fingervisning dock och jag ser det som att direktavkastningen kommer hålla sig kring 6 procent åtminstone. Det är ju där den varit om man ser bakåt så det är ingen surprise men ändå.

Jag har övervägt att öka i WTEE nu i höst vinter och skall jag hinna med innan den här utdelningen i oktober har jag bara ett par dagar på mig. Får se hur och när det blir.

Den här äger jag parallellt med FLXD som är en annan fond med inriktning mot utdelningsaktier i Europa. Den där FLXD är dock en sådan där med betydligt färre innehav och tyvärr har direktavkastningen blivit allt lägre i den. Nu är den under 4 procent men totalavkastningen har varit rimlig. Framåt väljer jag att öka i WTEE när jag vill ha mer exponering i europeiska utdelningsaktier. Jag gillar att den har en så pass bred exponering som cirka 240 bolag och direktavkastningen bortåt 6 procent är mer i linje med var jag vill vara.

Läs mitt inlägg om fonden WTEE i länken. Det stämmer hyggligt så när som att utdelningen nu då är på kvartalsbasis: https://petrusko.blogspot.com/2023/10/wisdomtree-europe-equity-income-etf.html


Ticker för fonden är WTEE och ISIN är: IE00BQZJBX31.

3 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat. Bloggaren är verkligen ON!
    MvH Lars

    SvaraRadera
  2. Ganska stor skillnad på värdeutveckling mellan dessa båda både på 3 år, 1 år och YTD till FLXD:s fördel. Båda handlas i EUR Vad har du för tankar kring det Petrusko? Trevlig helg och tack för allt du skriver, Mvh Anders E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Anders,
      Tack för din kommentar. Totalavkastningen är bättre i FLXD och kanske kommer det vara så även framöver. De gör olika urval och den senaste perioden har WTEE presterat sämre. Det är svårt att säga på förhand hur det skall gå i framtiden. De senaste åren behöver inte säga något om de kommande. Jag gillar metodiken i den här fonden ifrån Wisdomtree och tror den kommer vara hygglig över tid.

      Mvh petrusko

      Radera

Kvartalsutdelning i WTEE WisdomTree Europe Equity Income

  Den här fonden har gått över till kvartalsutdelning ifrån att tidigare pyntat halvårsvis. Nästa utdelning är alltså redan nu i oktober med...