Utdelning spikad i WTEE Wisdomtree Europe Equity Income ETF - juli 2024

 


Idag har fondbolaget Wisdomtree spikat utdelning i ett knippe fonder varav bla den här WTEE som jag äger. Det är en fond med inriktning mot europeiska utdelningsaktier. Jag hade egentligen redan en sådan fond (FLXD) när jag valde att investera i den. Den här gör ett annorlunda urval och har fler innehav. Den viktar innehaven delvis efter dess direktavkastning. WTEE har en lite högre direktavkastning än den där FLXD som jag också äger. Jag är glad att jag tog in den här trots att jag redan hade en liknande fond. De gör olika saker och jag gillar dem bägge två. Nej man behöver inte två olika fonder med inriktning mot europeiska utdelningsaktier. Det är dock inget problem om man ändå vill ha det =)

Utdelningen nu då:

Med X-dag 5 juli och paydate 19 juli är utdelningen på 0,5104 euro. Det är nästan på pricken samma som förra året (0,5108 euro).

Den här fonden pyntar utdelning två gånger per år varav det här är den andra för året. Nästa utdelning är alltså i början av 2025. Den utdelning som fonden betalade i januari i år var lite större än året innan varpå utdelningen totalt är större i år än den var 2024.

Totalt är årets utdelning 0,7002 euro. Fonden handlas just nu i 12,65 euro vilket ger en direktavkastning om 5,54 procent.

Läs mitt inlägg med mer info om fonden: https://petrusko.blogspot.com/2023/10/wisdomtree-europe-equity-income-etf.html

18 kommentarer:

  1. Jag brukar låtsas att jag inte blir påverkad av andra fast att jag vet att jag blir det. Jag har en hel del av "dina" utdelande fonder. Man kan tycka att dom går ju "bara" som börsen i stort. Men det är ju det som är bra och om man dessutom lägger till grafen inkl.utdelning så blir det ju väldigt bra. Jag brukar säga till frugan att dom där utdelande fonderna är ett självstyrande piano.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Uppåt,
      Tack för din kommentar. "självstyrande piano" ja eller hur, de sköter sig själva, de är effortless och de tickar på över tid.

      Det är bra gött med sådana utdelande fonder =)

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Självstyrande piano? Som en random walker brukar jag med emfas hävda att vi simmar alla i samma båt!
      MvH Lars

      Radera
  2. Gillar verkligen denna ETF och har en till som fokuserar på Europa och utdelning. Då har jag Europa täckt och de utgör ca 10% av portföljen. Off topic: med guds försyn får vi se utdelning från storebrand på Avanza imorgon fredag. Kanske även att Aktiespararna DA kommer då. Vi får se helt enkelt. Hoppas på shoppingfredag på börsen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Storebrands utdelning har landat på mitt Avanza-konto, åtminstone delvis.. Pengarna syns som saldo men ingen transaktion har bokförts.

      Radera
    2. Avanza är långsamma.
      Själv fick jag min utdelning från Storebrand den 17:e på Levler.
      Vad håller Avanza på med ???

      Radera
  3. Det är lite irriterande när utdelningarna kommer strax innan ett kvartalsskifte så det räknas med i schablonunderlaget på isk. Men egentligen är det ju inga större belopp...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men värdet blir väl detsamma oavsett om utdelningen är utdelad eller ej?/Göran

      Radera
    2. Om x-dagen är före kvartalsskiftet, men utdelningen efter så ser inte skatteverket den :)
      Men som sagt det blir liten skillnad, så inget som man ska fatta investeringsbeslut efter.

      Radera
    3. Skatten beräknas på summan av värdepapprens värde och kontanter den 1:a. Utdelningar på väg, men inte utbetalade den 1:a syns ej.

      Radera
  4. Tjena!
    Jag har mer och mer byggt om portföljen till nästan enbart ETFer, varav samtliga är utdelande. Som krydda och grund har jag även de stora investmentbolagen. Det känns tryggt i det långa loppet och ska kolla på denna som du tipsade om också. Jag äger inte den ännu. //P

    SvaraRadera
  5. Hej, lite off topic men ändå aktuellt:
    Avanza har dragit 25% i källskatt
    på Storebrands fonder. Hur är det möjligt? Det skulle ju inte dras någon källskatt alls på dessa fonder. Har Avanza klantat sig eller är vi förda bakom ljuset?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jag utgår ifrån att Avanza gjort fel här. Moderbolaget till Storebrand är norskt men den här fonden kommer ifrån svenska Storebrand Fonder AB och den har svenskt ISIN.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Avanza har svarat mig på twitter att det inte skall dras skatt på utdelningen från dessa fonder ifrån Storebrand i ett ISK och att de kollar på att justera det åt berörda kunder.

      Mvh petrusko

      Radera
    3. Hej,
      Verkar ha gått troll i detta. Fick kolla min Avanza depå. Jodå 25% utländsk källskatt är dragen. Man kollar på det. Skall det dröja två veckor tills detta är justerat?? Hur som helst tycker jag Avanza kan ge sig tid att lägga ut en förklaring, och redogöra för turerna kring denna utdelning.
      MvH Lars

      Radera
    4. Hej,
      Så extremt amatörmässigt skött av Avanza, gällande denna utdelning.

      Radera
    5. Ringde Avanza och dom sa att skatten är makulerad och pengarna ska ses på kontot imorgon lördag men man får väl vänta tills nästa vecka innan man kan sätta sprätt på likviderna. Jösses vilka barnsjukdomar Avanza åker på hela tiden. Får väl hoppas att dom lyckas bättre nästa år för det är verkligen en bra investering på sikt tror jag.

      Radera
    6. Vi som har fonderna i KF riskerar vi källskatt. Känns ju galet?

      Radera

Jag har ökat i Wisdomtree Europe Equity Income ETF

  Idag passade jag på att öka lite i den här börshandlade fonden ifrån Wisdomtree. Jag har planerat det ett tag men avvaktat till dess de me...