Svolder substansvärde 54 SEK

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Investmentbolaget Svolder rapporterat sitt substansvärde på veckobasis. För att vara transparenta och för att även helt vanligt folk skall ha bra data att basera sin analys av bolaget. Institutioner och stora investerare av olika slag har sina system och modeller som berättar för dem värdet på de olika investmentbolagen medan vanliga investerare inte har sådana stödsystem. Det gör så klart skillnad om man agerar på 3 månader gammal information som vissa bolag rapporterar sitt substansvärde eller 1 vecka som Svolder gör. Nu finns förvisso sajten Ibindex.se som räknar ut det på dagsbasis åt oss.

Onödigt lång utläggning om det där kan tyckas men jag vill belysa den inställning Svolder har till dig som investerare. De har ansträngt sig extra med dig och mig i åtanke. För helt vanligt folk.

Idag skickade Svolder ut det senaste substansvärdet. Några dagar senare än vanligt på grund av julhelgen. Per den 22 december är substansvärdet i Svolder 54 kronor per aktie.

Just nu handlas Svolder b till en kurs strax under 60 kronor vilket innebär en premievärdering om knappt 10 procent.

De senaste 20 åren har jag varit aktieägare i Svolder större delen av tiden men för stunden äger jag inga aktier. Värderingen är för hög och jag klipper kanske in dem igen om jag får möjlighet att göra så till rimlig värdering. Jag gillar Svolder och har tro på dem. Historiskt har bolaget presterat en god avkastning på sitt kapital och på aktien. Så länge man inte betalar ett för högt pris för aktien tror jag man kan få en god avkastning i Svolder även framledes. Gör man regelbundna köp över en lång tid är man inte lika utsatt för det där med värderingen men det förutsätter att den går lite upp och ned över tid. Så man får köpa både billigt och dyrt. Svolders värdering brukar faktiskt pendla ganska mycket under ett år. 

Mitt ägande i Svolder har jag främst haft i ett IPS-konto de senaste 10 åren och det håller jag separerat ifrån min "vanliga" börsportfölj som jag normalt skriver om här på sajten. Just nu äger jag dock inga Svolder som sagt. 

Svolder är vad småbolagsfonder är i fondvärlden. Ett investmentbolag med inriktning mot små och medelstora bolag. Som grupp har småbolag presterat en bättre avkastning än storbolag och breda börsindex över tid. Investmentbolaget Svolder har lyckats med bedriften att generera en bättre avkastning än småbolagen som grupp. 

Länk till Svolder hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

4 kommentarer:

  1. ser att du har tingsvalvet pref, kan du skriva lite om den? Måste vara enda svenska månadsutdelande preffen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Tingsvalvet är ett litet pluttbolag som inte handlas på riktiga börsen och jag har valt att inte skriva om det innehavet. Det är något annat än det jag vanligtvis investerar i. En bit ut på riskskalan och på en kalle anka-börs dessutom.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Den börsen har jag missat.Måste vara Joakim von Ankas plånbok.😁😁.

      Radera
  2. Köpte en ganska stor stek i oktober på 47,86 kr, nära 3-årslägsta.

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....