Christian Cederholm ny VD för Investor

 

Christian Cederholm Foto: Investor.

Investors nuvarande VD Johan Forsell har gjort ett bra jobb och jag menar på att även om Investor är ett fantastiskt bolag behövs det en skicklig VD. Att Forsell skall sluta har varit känt en tid men vem som skall ta över det blev känt idag.

Ny VD för Investor blir Christian Cederholm och det är en intern rekrytering där Investor är mycket väl bekanta med sitt val. Ja, Investor vet precis vem Cederholm är och vad han går för. Det skulle förvåna mig om inte det här blir rackarns bra. 

Så här skriver Investor i ett pressmeddelande nu på morgonen;

"Investors styrelse har utsett Christian Cederholm till ny vd och koncernchef från årsstämman, 7 maj 2024. Han kommer att efterträda Johan Forssell som från detta datum övergår i en konsultroll, som industriell rådgivare, med fokus på industriella bolag och styrelsearbete. Johan Forssell kommer också att lämna Investors styrelse i samband med årsstämman.

Christian Cederholm kommer från en roll som chef för Patricia Industries och har varit anställd på Investor sedan 2001. Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och bor i Stockholm med sin familj. Christian är styrelseledamot i Hi3G Scandinavia och Mölnlycke."

Jag är inte bekant med Christian Cederholm men jag gillar ändå det här valet av VD. Det är också helt i linje med hur Investor och Wallenbergsfären brukar agera. Att bygga upp och hålla efter kompetens inom sfären. I en sfär stor som denna kan det fungera utmärkt att göra på detta viset. Den rymmer enorm kompetens. 8 kommentarer:

 1. Tjena.

  Vad tycker du om ”Flat Capital”

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Jag gillar inga utav de bolagen som Flat Capital investerat i. Därmed gillar jag inte Flat Capital.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Vad tycker du om Cibus nya vd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag har bara läst om Christian Fredrixon i pressmeddelandet ifrån Cibus och utifrån det så gillar jag hans bakgrund. Att han varit i flera år på ICA-fastigheter är en god erfarenhet att ha i ryggen. Med hans bakgrund kan han tänkas ha ett gott nätverk på rätt ställen.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko,

  Tack för en lärorik blogg.

  Ja har en tanke att sälja mitt innehav i Xact Norden högutdelande cirka 100k, då fonden de senaste 3 åren inte avkastat jätte bra.

  Mina övriga innehav ja hellre fyller på i är de stora svenska investmentbolagen, Lvmh, Berkshire hathaway samt svensk och global indexfond.

  Vad tror du om min tankeställning?

  Vänliga hälsningar
  Alec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Alec,
   Det är fina innehav de du har i övrigt. Då du är missnöjd med Xact Norden Högutdelande verkar det rimligt att göra som du nu överväger, att sälja och investera i något av dina övriga innehav.

   Några saker att tänka på: Fundera kring valutarisken och innebörden om dollarn går från nuvarande cirka 10,4 kronor till tex 8,4 kronor. Det skulle lätt kunna ske på 2-3 års sikt. Om det sker och du står där om 3 år och är missnöjd med avkastningen så är risken att du resonerar som du nu gör kring Xact Norden Högutdelande. Kanske säljer du då för att investera i något annat som gått bättre. Resultatet blir att du säljer lågt och hoppar från tuva till tuva.

   En investering i de stora svenska investmentbolagen innefattar inte den där valutarisken och kan vara ett rimligt alternativ om du vill undvika den.

   Alla typer av investeringar som är något annat än vanliga börsindex kommer prestera annorlunda än vanliga börsindex. Inget går spikrakt upp utan det är svagare och bättre perioder. En stor anledning till att småsparare presterar svag avkastning är att de säljer fonder som gått dåligt och köper de som gått bra. Väldigt sällan är det samma fonder som går bra den kommande perioden och om man fortsätter så där så säljer man upprepade gånger billigt och köper dyrt. Med det sagt menar jag inte att du nödvändigtvis skall behålla Xact Norden Högutdelande utan jag vill varna för beteendet att sälja billigt och köpa dyrt. Det är nog lättare att hålla sig till sitt fondval om man investerar i en helt vanlig svensk indexfond. Den går ju som index liksom. Man vet vad man får. Då är det mindre sannolikt att man i en svag period vill sälja och köpa något dyrare.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Tror det blir kanon med Investors nya vd

  SvaraRadera
 5. Hoppas på bra tider för börsen och Investor. Den som lever får se....

  SvaraRadera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...