H&M rapport och aktieåterköp

 


Idag släppte H&M sin 9-månaders rapport och den kom in lite bättre än väntat. Omsättningen ökade med 8 procent till cirka 173 miljarder kronor. För 9-månaders perioden var bruttomarginalen 50,3 procent men i det tredje kvartalet isolerat steg den till 50,9 procent. Resultatet efter skatt ökade under perioden med 61 procent till drygt 7,1 miljarder kronor motsvarande 4,39 kronor per aktie.

Ja det är en bra rapport de kom med och aktiemarknaden har tagit emot den väl. I samband med rapporten meddelade bolaget även att de avser nyttja det mandat de har om återköp av den egna aktien. Innan bolagsstämman till våren avser H&M att återköpa aktier för 3 miljarder kronor. Dessa aktier avser de makulera i samband med bolagsstämman till våren.

Återköpen kommer vara ett litet stöd där för aktiekursen och det kommer leda till att varje kvarvarande aktie berättigar till en lite större del av bolagets vinster.

Jag äger inte H&M sedan länge. Tur är det för det är en lång period av dålig kursutveckling och den har fortfarande långt kvar till ATH. Under 2023 har H&M dock bjudit på en makalös avkastning och den som köpte i början av året kan glädja sig åt det. 

H&M är största innehavet i fonden Aktiespararna Direktavkastning som jag äger. Den fonden likaviktar alla innehav i början av varje år (mars) och den starka kursutvecklingen i H&M har gjort det innehavet störst i fonden.

Läs mitt inlägg om Aktiespararna Direktavkastning: https://petrusko.blogspot.com/2022/10/aktiespararna-direktavkastning-b.html3 kommentarer:

 1. Hej Petrusko !
  Idag har Realty Income sjunkit under 50 usd och direktavkastningen hoppat över 6 procent. Är det ett köpläge nu, om man i kalkylen räknar med att kursen kan pressas ytterligare?
  Vad tror du, Petrusko ? Vänligen //tony

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tony,
   Fastighetssektorn i USA har hamnat i frysboxen och de senaste dagarna har det varit extremt bäsigt bland investerare om allting fastighet i USA. Det är klart tänkbart att fastighetsbolagen i USA backar mer på börsen.

   När det ultimata köpläget inträffar vet man bara i efterhand. Värderingen i Realty Income är attraktiv nu runt $50 och det är min tro att ett köp här är en bra deal på 10-20 års sikt. Värderingen är nu långt under det långsiktiga snittet för Realty Income och det är en väldigt låg multipel nu sett som aktiekurs/AFFO.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för svar, Petrusko
   Det känns betryggande att läsa ditt svar och konstatera att vi tänker lika i synen på Realty Income.

   Radera

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...