Sista svarsdag imorgon JNJ erbjudande

 


Just nu har Johnson & Johnson ett erbjudande till sina aktieägare att byta bort sina aktier i bolaget mot aktier i dotterbolaget Kenvue istället. Kenvue som innehåller konsumentdelen i JNJ börsnoterades tidigare i år samtidigt som JNJ behöll en mycket stor del av bolaget. Lejonparten av de aktier i Kenvue som JNJ behöll skall de nu göra sig av med i det här utbytesförfarandet.

Själva erbjudandet och hur jag gör med det har jag skrivit om tidigare. Det här är ett kort inlägg för att dels lyfta fram att vi närmar oss deadline men också för att jag läst idag om ett stort intresse för erbjudandet.

Jag har läst ett par artiklar i ansedda finanstidningar i USA som meddelar att erbjudandet sannolikt blir vida övertecknat. Det har lockat ett stort intresse från olika sorters aktörer. Vanliga småsparare, institutionella investerare, traders, arbitrage investerare mm.

Blir erbjudandet övertecknat kommer man sannolikt inte erhålla full tilldelning. Ytterligare en följd blir att JNJ således har blivit av med alla aktierna de avsett avyttra och därför inte kommer göra någon utdelning av kvarvarande aktier i Kenvue. Upplägget var ju meddelat så från första början att om inte alla aktier i Kenvue tecknades i utbytesförfarandet så skulle resten delas ut till JNJs aktieägare (förutom en del som JNJ avser behålla).

Så, om man vill ha aktier i Kenvue via det här erbjudandet behöver man tacka ja senast imorgon. Vill man inte byta bort sina aktier i JNJ så behöver man inte göra någonting. Nedan är en länk till det jag skrivit nyligen om erbjudandet:  https://petrusko.blogspot.com/2023/08/jag-tackar-inte-ja-i-johnson-johnson.html



1 kommentar:

  1. Tjena, en helt annan fråga... Noterade nyss att i stort sett samliga mina aktiers inköpspriser på Avanza har höjts med några tiondelar mot vad jag tidigare har antecknat. Är detta något vanligt förekommande problem?

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....