Utdelning i iShares Core FTSE 100

 


Nu har iShares meddelat kvartalsutdelning för iShares Core FTSE 100 ETF med ticker IUSZ. Den blir nästan på pricken samma belopp som kvartalsutdelningen vid samma tid förra året. Bolagen i indexet FTSE 100 har höjt sin utdelning sett över ett kalenderår och jag förväntar mig att det blir så även i den här fonden. Det slår ju lite olika mellan kvartalen men över kalenderåret bör det bli en ökning.

Med X-dag 16 mars är utdelningen 0,0428 brittiska pund. Pay date är 29 mars. Förra året var den på 0,0427 brittiska pund.

Brittiska bolag är generellt sett inte kvartalsutdelare likt de amerikanska utan många av dem pyntar två gånger per år. Av den anledningen är utdelningen olika stor mellan kvartalen i den här fonden där mars och december är betydligt mindre än juni och september.

Nästa utdelning i juni kommer bli betydligt större och förra året var den på 0,0920 brittiska pund.

Läs mitt inlägg om fonden i länken här: https://petrusko.blogspot.com/2021/12/ishares-core-ftse-100-etf.htmlInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kvalitetsbolag + Investmentbolag i ett

  Senaste veckan har jag skrivit om att investera i fantastiska bolag och idag tänkte jag kort lyfta fram en mäkta fin kombo. Det är en bra ...