Snart utdelning i Vanguard All World High Dividend Yield

 


Nu har Vanguard meddelat utdelning för den börshandlade fonden med ticker VGWD. Vanguard FTSE All World High Dividend Yield.

Med X-dag 16 mars är är kvartalsutdelningen på 0,411317 dollar. Det är en god bit högre än kvartalsutdelningen samma tid förra året. Det varierar lite mellan kvartalen om det är högre än året innan men sett över kalenderår har utdelningar generellt sett stigit globalt och vi bör således förvänta oss stigande utdelning även ifrån den här fonden.

De senaste 4 kvartalsutdelningarna summerar till $2,23074 vilket på nuvarande kurs 54,95 euro ger en direktavkastning om 3,85 procent.

Utdelningen är olika stor kvartalen sinsemellan och nästa utdelning som är i juni är i särklass störst. Förra året var den på $0,912499.

Hur som helst, utdelningen nu i mars med X-dag den 16 betalas ut 29 mars och vi får vänta någon dag ytterligare som vanligt innan den syns på våra konton. 

Läs mitt inlägg med info om fonden i länken här: https://petrusko.blogspot.com/2020/05/vanguard-all-world-high-dividend-yield.html16 kommentarer:

 1. Räknar du någonsin på vad fonderna kostar i valutaväxlingsavgifter och utlandscourtage? Det är den främsta anledningen till att jag än så länge varit tveksam till att handle ETF:er i Tyskland.

  Men du kanske har räknat på det och sett att avgifterna är acceptabla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Daniel,
   Kostnaderna framgår klart och tydligt. Inget räknande behövs, bara läsa och bedöma. Så länge man inte handlar kortsiktigt i dem så är de där avgifterna inte hela världen. Det är engångskostnader och om man investerar på lång sikt blir de en fis i rymden.

   Jag finner avgifterna acceptabla.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. En fråga, är det någon växlingsavgift på utdelningarna också då de är i euro?

   Radera
  3. Hej Frihet,
   Ja det är valutaväxlingsavgift på all hantering av utländsk valuta. Utdelningar är inget undantag.

   Mvh petrusko

   Radera
  4. Hur tänker du kring det? Är det något som påverkar storlek på enskilda utländska innehav osv eller är det irrelevant för dig?

   Radera
  5. Jag är okej med valutaväxlingsavgifterna. Däremot begränsar jag utländsk valuta för att inte värdet på mina utdelningar skall svänga allt för mycket.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej! Tycker du fortfarande att det är bra att vara fullinvisterad, även i dessa orostider?/Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Att alltid vara fullinvesterad är statistiskt det smarta valet. Väldigt många människor misslyckas dock då de blir rädda när börsen backar och säljer vid fel tillfälle. Sedan köper de åter när börsen redan stigit.

   Jag är alltid fullinvesterad.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tjena!

  Vad gäller med källskatten på ETF:erna du brukar prata om/har? Spelar det någon roll om de ligger på ISK eller rekommenderas en KF väska?

  Bra inlägg som alltid! Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   De har sin hemvist på Irland och Det dras därför ingen utländsk skatt på dem. ISK funkar bra.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Jag äger redan:
  Aktiespararna Direktavkastning B
  Xact Norden Högutdelande
  Xact Sverige

  (Hade väl egentligen kunnat äga bara en av dem, men det är ingen skada skedd att dela upp kapitalet i alla tre.)

  Nu blir det ju väldigt Sverige-fokuserad exponering. Är Vanguard All World High Dividend Yield ditt bästa bett på motsvarande utlandsexponering om man bara skulle ta in en ETF till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Man behöver inte så mycket mer egentligen. USA är ihop med Sverige de bästa börserna sett över mycket lång tid. De har avkastat betydligt mer än globalindex och andra enskilda börser. Att investera även i USA verkar rimligt med anledning av historisk prestanda samt det faktum att många av världens bästa och största bolag är noterade på den amerikanska börsen.

   En globalfond som den där Vanguard All World är ett rimligt sätt att få exponering i USA.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Det stämmer att dessa börser gått mycket bra historiskt, men frågan är om det betyder att det kommer fortsätta så. USA har enorma budgetproblem, de har spenderat långt mycket mer än de drar in och det vet alla att det kan inte pågå hur länge som helst, en kollaps är att vänta frågan är bara när.

   Gällande Sverige är jag mer tveksam, bra statsfinanser men hushållen har skulder upp över öronen och rörliga lån. Krävs inte mycket för att tippa om kull den rangliga trebenta stolen. På det har vi ett samhälle i förfall där ungdomar skjuter till höger och vänster med automatvapen och spränger bostadshus nästan dagligen.

   Radera
  3. Undergånsteorier pga samhällsproblem ställer jag mig lite tveksam till. Mörkt men inte olösligt.

   Med det sagt, vilka regioner investerar du i?

   Radera
 5. Hej,
  Var hittar du informationen om utdelningen nu i mars? Finns informationen någonstans på https://www.ie.vanguard/
  Jag också intresserad av utdelningen i VGWL.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   De är sega med att uppdatera sin egna sajt men de har skjutit ut datan till externa parter så den finns hos tex Bloomberg eller Avanza.

   Mvh petrusko

   Radera

Ingen avkastning i räntefond

  Grafen ovan visar avkastningen i en populär räntefond de senaste 5 åren. Minus 3,8 procent har man fått totalt på 5 år. Att jämföra med bö...