W. P. Carey höjer utdelningen

 


Det amerikanska fastighetsbolaget WPC meddelade igår att de höjer sin utdelning igen. Det här är det 25:e året i följd som de höjer sin utdelning och de brukar faktiskt höja varje kvartal. Det är dock små höjningar och det är ingen mäktig utdelningstillväxt att snacka om på senare år. Det är en pålitlig utdelningshöjare och direktavkastningen är ganska hög dessutom.

Kvartalsutdelningen höjs till $1,067 per aktie vilket ger $4,27 i årstakt. Senast betalt för aktien är $79,46 vilket ger en direktavkastning om cirka 5,4 procent. Förra kvartalsutdelningen var på $1,065 så det är ingen stor skillnad. För ett år sedan var kvartalsutdelningen $1,057 vilket innebär en utdelningstillväxt om endast 1 procent på ett år.

X-dag för utdelningen är 30 mars och pay date är 14 april.

Jag äger WPC och gillar bolagets strategi med bred riskspridning. Den magra utdelningstillväxten kan jag acceptera ihop med en så pass hög direktavkastning.


1 kommentar:

  1. Vanguard ETF som W. P. Carey, har du dem på KF eller ISK?

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...