Balder gör nyemission

 Fastighetsbolaget Balder offentliggör idag en riktad nyemission om 1,8 miljarder kronor.

Japp rykande färskt pressmeddelande från bolaget och jag tycker det här är järnspikarns bra. De stärker upp sina finanser genom att ta in eget kapital. Det kostar ingen ränta och det stärker upp nyckeltalen kreditbedömare tittar på. Ja ja, det blir lite fler aktier som skall dela på vinster framöver men här och nu är det här en bra lösning.

Emissionen görs till kursen 50,8 kronor vilket är ungefär vad aktien handlas i. Visst stod aktien dubbelt så högt för ett år sedan men det var då det.

Erik Selin visar på affärsnäsa och att han är i framkant här. Affären gör han med AMF som är en investerare med ökat fokus i den här sektorn sedan något år. Det är en bra tagare av en sådan här emission och en bra delägare som kan stötta bolaget även i framtiden.

Så här skriver Selin i ett pressmeddelande:

"Vi är väldigt nöjda över att AMF som är en av Sveriges bästa investerare ökar sitt ägande i Balder. Vi ser fram emot att förvalta förtroendet på bästa möjliga sätt"


Det är alltså 35 miljoner aktier som AMF tecknar i den här riktade emissionen till kursen 50,8 kronor och ett totalt belopp om 1,778 miljarder kronor. Kapitalet skall användas till att återköpa utestående hybridkapital.


3 kommentarer:

 1. Är du sugen på Balder? Känns inte omöjligt att kursen kan dubblas från denna nivån om ett par år.

  Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Kalle, Fastighetssektorn har sina utmaningar nu och är rejält nedpressad. Det är min tro att ett sådant tillfälle är fint läge att köpa bra bolag. Man behöver dock vara uthållig och tåla dålig prestanda på kort sikt.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Dålig nyemissionskurs för AMF, då man kunde handla Balder till kursen 48,835 kr som lägst i fredags. Egentligen så är jag för att de befintliga ägarna ges företräde vid nyemissioner, men i detta fall så är det mera förmånligt att köpa över börsen än att delta i nyemissionen,

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...